Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νέα Μηχανιώνα.

ΔΗΜΟΣ  ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

               



                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Νέα Μηχανιώνα




Η Νέα Μηχανιώνα ήταν ο τελευταίος σταθμός του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.
Ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, Προκόπιο, Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, και Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου, έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής, 27/10, και συγκινημένος, έπειτα από 14 χρόνια, προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης.
Ο κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή, δημοτικούς συμβούλους, φορείς, συλλόγους και πλήθος πιστών, που κατέκλυσαν την περιοχή.
Κατά το χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «ταυτότητα» της Άγιας εικόνας και στην πίστη, που πρέπει όλοι να Της δείχνουμε, ιδιαιτέρως αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ελληνισμός.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνομίλησε με αρκετούς Ίμβριους συμπατριώτες του που κατοικούν στην περιοχή εδώ και χρόνια, ενώ δώρισε στον Ιερό Ναό ένα ασημένιο καντήλι. Ο προϊστάμενος, π. Γεώργιος Γιακαλής, ανταπέδωσε με το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI