Web Informer Button

Οι Απόψεις

Στείλτε μας τις απόψεις σας να τίς δημοσιεύσουμε.

Το Θέμα της Ημέρας .

Η ποιο σοβαρή είδηση της ημέρας.Διαβάστε εδώ .

Οικονομία .

Διαβάστε εδώ.Κατατίθενται τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Πολιτική .

Εκλογές 2015: Νικητής των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε εδώ.

Εγκληματικότητα .

Μαχαιρωμένος βρέθηκε υπαξιωματικός του στρατού στην Κάρπαθο.Διαβάστε εδώ.

Κοινωνικά .

Πώς κατανέμονται οι 40000 θέσεις στους Δήμους.Διαβάστε εδώ.

Τοπικά νέα .

Ολα τα νέα της περιοχής μας. Διαβάστε εδώ.

Περιβάλλον .

Σύνοψη της νομοθεσίας της Ευρωπαικής Ένωσης.Διαβάστε εδώ.

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δύο σελίδες η αναφορά στους Παραολυμπιονίκες από τις 470 του βιβλίου "1912-2012 οι μεγάλες αθλητικές στιγμές της Θεσσαλονίκης"

Το Σάββατο το βράδυ και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση, " 1912-2012 Οι μεγάλες αθλητικές στιγμές της Θεσσαλονίκης" υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, παρουσία του Υφυπουργού κ.Γιάννη Ιωαννίδη και του Προέδρου του ΟΠΑΠ κ.Κώστα Λουρόπουλου.
Εγιναν βραβεύσεις και διενεμήθει ένα βιβλίο, 470 σελίδων που τυπώθηκε σε 3000 αντίτυπα, χορηγίας του ΟΠΑΠ.
Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση είναι ότι σε ένα τόσο μεγάλο βιβλίο η αφιέρωση για τους παραολυμπιονίκες ήταν μόνο, μία σελίδα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει φωτογραφία του Προέδρου των Παραολυμπιονικών του κ.Σίμου Παλτσανιτίδη παρά μόνο μία, αναγραφή του ονόματος του, κάτω- κάτω.
Η πλακέτα δε που του εδόθη, δεν ανέγραφε το όνομα του.

Εμείς δεν θα σταθούμε στην εκδήλωση αλλά θα σταθούμε στο ότι έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους Παραολυμπιονίκες που τίμησαν και συνεχίζουν να τιμούν τον Αθλητισμό και με τις επιδόσεις τους την χώρα μας.Σε ένα τόσο μεγάλο βιβλίο δεν χώραγαν τέσσερις με πέντε σελίδες αφιερώματος στους παραολυμπιονίκες;;;Θα επανέλθουμε στο θέμα των παραολυμπιονικών διότι μαθαίνουμε ότι ο Σύλλογος τους αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Γ.Ο. "ΑΙΑΣ" ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ


                                  
Γ.Ο.  "ΑΙΑΣ"  ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ                
                    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ
ΤΕΛΙΚΗ  ΦΑΣΗ  Α'-Β' - Γ' κατηγοριών  ΑΘΗΝΑ  27 & 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Με  επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του ΑΙΑΝΤΑ στον ΤΕΛΙΚΟ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ   ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ  που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης στην Αθήνα.
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν οι 20 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες από όλους τους αθλητικούς συλλόγους της Ελλάδας  των Α΄, Β, και Γ΄ κατηγοριών δηλ. ηλικίες από 12 χρονών και επάνω.
Ηταν πραγματικά εντυπωσιακοί αγώνες με πολύ υψηλό επίπεδο αθλητών και μια πολύ ωραία διοργάνωση από τον υπεύθυνο Τραμπολίνο της Ε.Γ.Ο.  κ. Σπύρο Καραμάνη.
Ο ΑΙΑΣ  συμμετείχε με όλη του την ομάδα στις κατηγορίες αυτές μιας και όλοι είχαν κερδίσει την πρόκριση στον αγώνα  στην Καλαμπάκα.


Ο Κοτανίδης Παναγιώτης για μια ακόμα φορά κέρδισε το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο στον
 Ακρ. Διάδρομο με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα.
Ο Ιωσήφ Νικολαίδης  κατέκτησε επάξια το ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο στο ατ. τραμπολίνο, βάζοντας έτσι τον ΑΙΑΝΤΑ για πρώτη φορά στο βάθρο του ατομικού αγωνίσματος.
Το δίδυμο Αγγελος και Ιωσήφ Νικολαίδης, συναγωνιζόμενοι με μεγαλύτερους αθλητές τους κέρδισαν το ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο στο Συγχρονισμένο Τραμπολίνο.
Η αθλήτρια  Ελισάβετ Βαλκάνου κατέκτησε την ΤΕΤΑΡΤΗ θέση στην Πανελλήνια κατάταξη και η Αγγελική  Τζιούτζια την 13η.
Στο Διπλό Μίνι Τραμπ όλοι οι αθλητές και αθλήτριες μας κατετάγησαν μέσα
στους 8 καλύτερους της Ελλάδας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους αθλητές και αθλήτριες μας, στις οικογένειες τους που τους υποστήριξαν σε όλη την διαδρομή της αθλητικής χρονιάς και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον προπονητή τους Βαλέριο Γκεβορκιάν!

Η διοίκηση του ΑΙΑΝΤΑ θα βρίσκετε πάντα στο πλευρό τους προσπαθώντας να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες ώστε απερίσπαστοι να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και τον αγώνα τους!

      ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του  Γ.Ο. "ΑΙΑΣ" ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


Επέστρεψαν και πάλι νικητές! (βίντεο)


Του Γιώργου  Νικολαϊδη (gnborn2shoot)

Ήταν οι αθλητές του Γ.Ο. «ΑΙΑΝΤΑ»  Θερμαϊκού  που  στέφθηκαν για μια ακόμη φορά  νικητές στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.).
Οι αγώνες ήταν η ΤΕΛΙΚΗ  ΦΑΣΗ  Α'-Β' - Γ' κατηγοριών, και διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης στην Αθήνα (27 & 28 Απριλίου ).

Έτσι τίμησαν το σύλλογό τους και έκαναν περήφανους όλους μας -γονείς, συναθλητές, συνδημότες, προπονητές - που γνωρίζουμε τις προσπάθειές τους εδώ και πολλά χρόνια.
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν οι 20 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες από όλους τους αθλητικούς συλλόγους της Ελλάδας  των Α΄, Β, και Γ΄ κατηγοριών δηλ. ηλικίες από 12 χρονών και επάνω.

Ο Παναγιώτης Κοτανίδης απέσπασε το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο και πάλι στον Ακροβατικό Διάδρομο με πολύ καλή εκτέλεση του προγράμματός του.
Στο ατομικό Τραμπολίνο,  ο Ιωσήφ Νικολαϊδης  κατέκτησε επάξια το ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο, ανεβάζοντας έτσι τον «ΑΙΑΝΤΑ»  για πρώτη φορά στο βάθρο του ατομικού αγωνίσματος.
Στο Συγχρονισμένο Τραμπολίνο  οι  Άγγελος  και Ιωσήφ Νικολαϊδης,  κέρδισαν το ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο .
Η αθλήτρια  Ελισάβετ  Βαλκάνου κατέκτησε την ΤΕΤΑΡΤΗ θέση στην Πανελλήνια κατάταξη και η Αγγελική  Τζιούτζια την 13η.
Ολοι οι αθλητές και αθλήτριες  του «ΑΙΑΝΤΑ» κατετάγησαν μέσα στους 8 καλύτερους της Ελλάδας στο Διπλό Μίνι Τραμπ.

Δείτε το σχετικό μας βίντεο πατώντας   Ε Δ Ω

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από τα ράφια της αγοράς νοθευμένα ελαιόλαδα – Δείτε ποια


Στην ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ύστερα από σχετική καταγγελία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησε διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με σογιέλαιο…
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».Επίσης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β” Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τα ανωτέρω νοθευμένα – μη ασφαλή προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.πηγή

Ευχές στούς αναγνώστες μας.


Ευχές από τον Νίκο Παράσχου και την παράταξη "Κοινωνία των Πολιτών".

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" 

ΕΥΧΟΜΑΙ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.

ΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ-ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ-ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗΣ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Ερωτική τραγωδία στην Κηφισιά-Ποια ήταν η γνωστή αστρολόγος.


Ερωτική τραγωδία στην Κηφισιά-Ποια ήταν η γνωστή αστρολόγος 

Λίγες ώρες πριν ξημερώσει η Μεγάλη Τρίτη, η γνωστή αστρολόγος Νατάσα Λιβάνη, άφηνε την τελευταία της πνοή στην Κηφισιά, έξω από το σπίτι του συντρόφου της, ο οποίος κατηγορείται για το θανάσινο τραυματισμό της. 

Ήταν περίπου 3 π.μ., όταν ο 43χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο της, την παρέσυρε και την τραυμάτισε θανάσιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύντροφός της  αντιμετώπιζε πρόβληματα κυρίως εθισμού στο αλκοόλ. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν συνελήφθη ήταν σε κατάσταση μέθης, ενώ λίγο πριν το περιστατικό είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ των δύο. 
Πριν το θανάσιμο τραυματισμό της, η Νατάσα Λιβάνη, ο γιος της και ο σύντροφός της, βρίσκονταν στο σπίτι της. Αποφάσισε να τον πάει σπίτι του γιατί ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει. Φτάνοντας, όμως, εκεί, εκείνος δεν την άφησε να φύγει.
Η αστρολόγος πήρε το γιο της τηλέφωνο και τον ενημέρωσε, όμως η γραμμή έπεσε. Ο γιος της φοβήθηκε και έσπευσε αμέσως στο σημείο, όπου εντόπισε τη μητέρα του νεκρή. 

Ο δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, η προσωπική της σελίδα στο Facebook έχει γεμίσει μηνύματα από τους φίλους της.
Τα μηνύματα ψάχνουν απάντηση στο "γιατί".
Μερικά από αυτά αναφέρουν:
H Νατάσα Λιβάνη είχε εργαστεί σε πολλές εφημερίδες, περιοδικά αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές. Η δολοφονία της έχει σοκάρει, όχι μόνο εκείνους που τη γνώριζαν προσωπικά, αλλά και τους πιστούς της αναγνώστες, που ενημερώνονταν κάθε μέρα για το ωροσκόπιό τους.www.enikos.gr

Εγινε και αυτό!!! σε φώτο ιστοσελίδας Υπουργείου τα Σκόπια αναγράφονται Μακεδονία.

{Τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν επενδύσει επί σειρά ετών στον τομέα των ακινήτων δημιουργώντας μια σημαντική περιουσία. Σήμερα που το Ασφαλιστικό Σύστημα κλυδωνίζεται είναι αναγκαία η βελτιστοποίηση της αξιοποίησης της περιουσίας αυτής.
Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο  με τη βοήθεια της ΗΔΙΚΑ ΑΕ δημιουργεί την ιστοσελίδα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ταμείων αλλά και των λοιπών φορέων που υπάγονται στο Υπουργείο .
Στη ιστοσελίδα θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι Ελληνες πολίτες  να παρακολουθούν την χρήση την ακινήτων και τις ενέργειες των των φορέων. Παράλληλα οι φορείς θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε εργαλεία όπως νομοθεσία για ακίνητα, πρότυπες συμβάσεις μίσθωσης, πρότυπα προκηρύξεων διαγωνισμών κλπ για ταχεία και ασφαλή διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
Τέλος οι Διοικήσεις των φορέων θα έχουν ένα αξιόπιστο και ενημερωμένο σύστημα προκειμένου να αναπτύξουν τις βέλτιστες συνέργειες στην πολιτική στέγασης και στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από μισθώματα.}

Είναι από την επίσημη ιστοσελίδα http://www.idika.org.gr/estia/ του Υπουργείου Εργασίας.Στον χάρτη που έχουν για φώτο τα Σκόπια τα αναγράφει Μακεδονία.Εμείς λοιπόν τους λέμε ότι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας μπορούσε να αλλάξει την φώτο και να βάλει αυτήν που του προτείνουμε και να μην βιάζεται να αναρτά χάρτη με  τα Σκόπια σαν Μακεδονία.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΦΩΤΟ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
FYROM και οχι Μακεδονία εκτός και εάν εσείς εκεί στα υπουργεία ...βιάζεστε ..

Ευχές του Γιάννη Μαυρομάτη και της παράταξης "Θερμαικός Νέα Πορεία".

κάντε κλικ για μεγέθυνση
Ο Γιάννης Μαυρομάτης και η παράταξη 
«ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»
 σας εύχονται 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Μετά την σύλληψη Γερμανού λαθρέμπορου, προ ημερών είχαμε νέα προσπάθεια εξαγωγής χρυσού στη Γερμανία από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν στο τελωνείο του αεροδρομίου 15,7 κιλά χρυσού κρυμμένα μέσα σε κουτιά με πασχαλινές λαμπάδες.

Προορισμός τους ήταν η Γερμανία, όπως και στην περίπτωση σύλληψης του 32χρονου Γερμανού που τη 12η Απριλίου προσπάθησε να εξάγει στο Βερολίνο 8,5 κιλά χρυσό και 470 κιλά ασήμι για λογαριασμό εταιρείας με έδρα την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής από τον μέχρι τώρα έλεγχο προκύπτει ότι την εξαγωγή του χρυσού πραγματοποιούσε εταιρεία εμπορίας ευγενών μετάλλων με έδρα την Κάλυμνο, καθώς και ότι το εμπόρευμα παραλήφθηκε όχι από τα Δωδεκάνησα, αλλά από υποκατάστημα εταιρείας με έδρα την οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο χρυσός δεσμεύθηκε καθώς, εκτός του ότι ήταν κρυμμένος μέσα σε συσκευασίες με πασχαλινές λαμπάδες, προέκυψαν επιπλέον ενδείξεις για την εικονικότητα των τιμολογίων.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΣΔΟΕ που ερευνούν την υπόθεση, για την εξαγωγή των 15,7 κιλών χρυσού χρησιμοποιήθηκαν τιμολόγια εταιρείας με έδρα την Κάλυμνο προκειμένου να καταστεί πιο δύσκολος ο έλεγχος των τιμολογίων και η διασταύρωση των στοιχείων της εταιρείας.

Στην προηγούμενη σύλληψη του Γερμανού λαθρέμπορου της 12ης Απριλίου είχαμε προσπάθεια εξαγωγής οχτώμιση κιλών ατόφιου χρυσού σε πλάκες ,και 470 κιλών ασήμι! Έπαιρναν τα ασημικά των οικογενειών για ένα κομμάτι ψωμί και μετά τα έλιωναν και τα έστελναν στην Γερμανία.

Ο 32χρονος Γερμανός τότε κουβαλούσε μαζί του και 300.000 ευρώ σε μετρητά.

Το ότι και τις δύο φορές οι προσπάθειες εξαγωγής είχαν προορισμό την Γερμανία προκαλεί συνειρμούς ότι η συγκεκριμένη χώρα προσπαθεί να μαζέψει με κάθε τρόπο τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία των Ευρωπάιων, όπως ο χρυσός.

Τον κρατικό χρυσό τον μαζεύεις με τα μνημόνια, τον χρυσό των νοικοκυριών με τα κυκλώματα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς οι φορολογούμενοι θα υποχρεούνται μαζί με τη φορολογική δήλωσή τους να υποβάλλουν και το ειδικό έντυπο Ε10, στο οποίο θα αναγράφονται οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες, οι τοποθετήσεις τους σε μετοχές, τα κρατικά ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια, τα κοσμήματα που υπάρχουν στα σπίτια τους αλλά και τα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους των κατοικιών κ.λπ.

Το σύστημα με την ηλεκτρονική καταγραφή της περιουσίας των Ελλήνων έχει αέρα δυτικού επιτεύγματος, αλλά η βάση της λογικής του είναι καθαρά οθωμανική, καθώς αποσκοπεί παντί τρόπω στην είσπραξη εσόδων, όχι απαραίτητα από αυτούς που χρωστούν στο Δημόσιο, αλλά κυρίως από αυτούς που έχουν μια ελάχιστη περιουσία και μπορούν με βάση αυτή να εκβιαστούν.

Δηλαδή θα σου λένε "έχεις κοσμήματα" από την γιαγιά σου;Πλήρωσε φόρο κατοχής τους! Να μην πούμε πόσο αξιόπιστοι θα είναι αυτοί που θα γνωρίζουν ακριβώς τι έχουμε στο σπίτι μας.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχει αποδειχθεί ότι είναι σουρωτήρι και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμούς αλλά και για ένα σωρό άλλες παράνομες πράξεις εις βάρος των πολιτών.

Κανείς δεν εγγυάται ότι κάποιος από το ΥΠ.ΟΙΚ δεν θα δίνει τα στοιχεία αυτά σε κυκλωματα παρανόμων οι οποίοι μετά θα "επισκέπτονται" τα σπίτια μας.

Όλοι οι ισχυροί του πλανήτη θέλουν να μαζέψουν τον χρυσό,  και θα το κάνουν με κάθε τρόπο. Πράγμα που σημαίνει ότι ουδείς εμπιστεύεται πραγματικά, τα δύο ισχυρά νομίσματα ευρώ, και δολάριο, και όλοι φοβούνται ότι σύντομα μπορεί να γίνουν "αέρας κοπανιστός".

Άλλωστε όταν απαιτείται ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών με 1,5 τρισ. ευρώ καταλαβαίνουμε ότι το χρήμα έχει εξαϋλωθεί εδώ και πολύ καιρό.πηγή

Η χειρόγραφη απόδειξη της απόφασης του Πόντιου Πιλάτου.


Το συγκλονιστικό αυτό έγγραφο σχετικά με την απόφαση της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού παρέμεινε μέχρι το 1309 μ..Χ. τελείως άγνωστο, οπότε βρέθηκε στη γνωστή σε όλους σήμερα για τον καταστροφικο σεισμό πόλη (L'Aquila) της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθει η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτερνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Πόντιου Πιλάτου).
Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου. Μεταφράστηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643:
Μετάφραση
"Τω εβδόμω και δεκάτω Τιβερίου Καίσαρος, Βασιλέως Ρωμαίων, μονάρχου ανικήτου,Ολυμπιάδος διακοσιοστής πρώτης, Ηλιάδος ογδόης από κτίσεως κόσμου, κατά τον ημέτερον μερισμόν των Εβραίων τετράκισχίλια και εκατόν εβδομήκοντα τέσσερα έτη και καταβολής των Ρωμαίων βασιλείας έτη εβδομήκοντα τρία και από της ελευθερίας της δουλωσύνης Βαβυλώνος έτη πεντακόσια εβδομήκοντα και καταστροφής του ιερούβασιλείου έτη εννενήκοντα και επτά, επί υπάτου του λαού των Ρωμαίων Λουκίου Ζιζονίου και Μάρκου Συννίου και ανθυπάτου του Ιλλιρικού Παλιστέρα, κοινού διοικητού της χώρας
των Ιουδαίων Κουίντου Φλαβίου, επί της διοικήσεως Ιερουσαλήμ ηγεμόνος κρατίστου Ποντίου Πιλάτου, επιστάτου της Κάτω Γαλιλαίας Ηρώδου του Αντιπάτρου, της άκρας αρχιερωσύνης Άννα και Καιάφα Αλλιάσου και Ματίλ μεγιστάνων εις τον ναόν, Ραμπάλ Αμαμπέλ Πιοκτένου εκατόνταρχου υπάτου Ρωμαίων της πόλεως Ιερουσαλήμ Σουμπιμασάξιου Ποπιλίου Ρούφου.
Εγώ Πόντιος Πιλάτος, ηγεμών δια της βασιλείας των Ρωμαίων, επί του Πραιτωρίου της αρχιηγεμονίας, κρίνω και κατακρίνω και καταψηφίζω εις θάνατον σταυρικόν τον Ιησού λεγόμενον υπό του πλήθους Χριστόν, και από πατρίδος Γαλιλαίας, άνθρωπον στασιώτη κατά τον Νόμο του Μωσαϊκού και εναντίον του μεγαλοπρεπούς βασιλέως Ρωμαίων Τιβερίου Καίσαρος και ορίζω και αποφαίνομαι τον θάνατον αυτού σταυρικόν μετά των άλλων κατά το συνήθες των καταδίκων, επεί συνοίθρησεν αυτός πλήθος ανθρώπων
πλουσίων και φτωχών, ουκ έπαυσε θορύβους εγείρων, ενοχλείν την Ιουδαίαν ποιών εαυτόν Υιόν Θεού και βασιλέα της Ιερουσαλήμ, απειλών φθοράν της Ιερουσαλήμ και του Ιερού Ναού, απαρνούμενος τον φόρον του Καίσαρος και τολμήσας εισελθείν μετά βαϊων θριαμβευτής και πλείστου όχλου ώσπερ τις Ρήξ εντός της πόλεως Ιερουσαλήμ ως τον Ι. Ναόν και διορίζομεν τον ημέτερον πρώτον εκατόνταρχον Κουϊντον Κορνήλιον περιάξαι
τούτον παρρησία εις την χώραν Ιερουσαλήμ δεδεμένον, μαστιζόμενον και ενδεδυμένον πορφύραν, εστεφανωμένον ακάνθινω στεφάνω και βαστάζοντα τον ίδιον σταυρόν επί ώμου αυτού, ίνα ει παράδειγμα τοις άλλοις και πάσι τοις κακοποιοίς μεθ' ού βούλομαι συνάγεσθαι δύο ληστάς φονείς και εξέρχεσθαι δια της πύλης Γιαμπαρόλας, της νυν Αντωνιανής, αναχθήναι δε Αυτόν τον Χριστόν παρρησία επί το όρος των κακούργων ονόματι Κολβάριον, ούτινος σταυρωθέντος μείναι το σώμα εν τω σταυρώ εις κοινόν θεώρημα πάντων των κακούργων, και άνω του σταυρού τίτλου τεθήναι γεγραμμένου τρισί γλώσσας τον ΙΗΣΟΥΣ ΑΛΟΝ Ο ΙΛΗΣ ΙΟΔΑΜ (Εβραϊστί) ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ (Ελληνιστί) ΙΕΖΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥΣ ΡΕΞ ΙΟΥΔΑΙΟΡΟΥΜ (Ρωμαϊστί).
Ορίζομεν ουν μηδένα των ηστινοσούν τάξεις και ποιότητος τομήσαι απερισκέπτως της τοιαύτην εμποδίσαι δίκην, ως υπ' εμού ωρισμένην μετά πάσης σεμνότητος εις ποινήν της αυτομολίας τούτου, Εβραίου όντος κατά τα ψηφίσματα και τους Νόμους της των Ρωμαίων Βασιλείας.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ
- Από της φυλής Ισραήλ: Ρωδιέ, Δανιήλ, Ραμπινήλ, Ιονακείν, Μπανικάν, Ροτάμ, Ιουταβέλ και Περκουλάμ.
- Από της Βασιλείας και ηγεμονίας Ρωμαίων: Λούκιος, Σεξτίλιος και Μαξιμίλιος.
- Από των Φαρισσαίων: Μπαρμπάς Συμεών και Μπονέλη.
- Από των υπάτων και δικαστών των Ρωμαίων: Λούκιος, Μπαντάνης, και Μακαρόλας.
- Από της αρχιερωσύνης: Ρωάν, Ιουάδους και Μπουκασόλης.
- Νομικός δημόσιος από των εγκλημάτων των Εβραίων: Μπουτάν».πηγή

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΔΗΠΠΑΚΥΘ


κάντε κλικ για μεγενθυση 

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ


Πασχαλινές Ευχές από την ΤΕΘ ΑΕ ΟΤΑ.


ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 31-12-2012


ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4147
Κύρωση της από 31.12.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας» και άλλες διατάξεις.

(ΦΕΚ Α' 98/26-04-2013)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΟ  ΕΔΩ

ΜΙΚΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΟΡΤΗΓΩΝ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ.


Εντατικούς ελέγχους σε φορτηγά και λεωφορεία πραγματοποιεί η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μεταφορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, ενόψει και της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.
Τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου συνιστώνται από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης και αποτελούνται από ειδικούς εκπροσώπους της Διεύθυνσης Μεταφορών και της Τροχαίας. Είναι αρμόδια για τον έλεγχο της νομιμότητας και ασφάλειας της κυκλοφορίας και των εκπομπών καυσαερίων των οχημάτων, ελληνικών και αλλοδαπών, που κυκλοφορούν στη χώρα, τον έλεγχο νομιμότητας της διενέργειας μεταφοράς με αυτά, καθώς και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
«Γίνεται μία πολύ σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου. Οι παραβάσεις που διαπιστώνονται αφορούν, μεταξύ άλλων, υπέρβαρα οχήματα, φθαρμένα ελαστικά, τεχνικές ελλείψεις, παραποίηση πινακίδων και φορτίο που δεν συνάδει με την άδεια του οχήματος. Οι έλεγχοι αυτοί είναι πολύ σημαντικοί, καθώς έχουν να κάνουν με την οδική ασφάλεια, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και κατ’ επέκταση την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί στους ελέγχους που πραγματοποιούμε τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ξένα οχήματα», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής. 
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου θα βρίσκεται αύριο Μ.Τρίτη και στα διόδια των Μαλγάρων από τις 9:00π.μ, όπου θα πραγματοποιεί ελέγχους στα διερχόμενα φορτηγά και λεωφορεία. 

ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΑΟΔ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑ 75 ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΝΝΙΣ.

ΣΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ PASO ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΑΟΔ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑ 75 ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΝΝΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ 4 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΑΟΔ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ.
ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Μια ιστορία έρωτα, ενός λεπτού σιγή Marina Abramovic & Ulay.


Οι μεγάλοι έρωτες δεν τελειώνουν ποτέ. Ούτε αρχίζουν. Μόνο διαρκούν σε έναν αιώνιο χρόνο κι είμαστε πάντα εκεί γι’ αυτούς. Κι όταν οι εραστές ξανασυναντηθούν είναι σαν χτύπημα. Χαμογελούν αμήχανα, κοιτούν βαθιά στα μάτια, κουνάνε το κεφάλι κάνοντας νεύμα με το βλέμμα να ξεχειλίζει δάκρυα και τρυφερότητα. Μένουν σιωπηλοί για ένα λεπτό, συγκινημένοι, κι έπειτα αγγίζονται, κρατούν σφιχτά τα χέρια ο ένας του άλλου και λένε αντίο. Και παίρνει λίγη ώρα μέχρι να μπορέσουν ξανά στα μάτια να κοιτάξουν κάποιον άλλο...
Marina Abramovic & Ulay. Ένας μεγάλος έρωτας τη δεκαετία του ’70-80. Δύο ανατρεπτικοί καλλιτέχνες. Μαζί έκαναν πολλές παράξενες performances στην προσπάθειά τους να χαρτογραφήσουν τα όρια της αγάπης και της συμβίωσης μέσω της ζωντανής αναπαράστασης, προσπαθώντας παράλληλα να τοποθετήσουν την performance ως τέχνη ισάξια με τις υπόλοιπες. Ακόμα και το χωρισμό τους έτσι τον έζησαν. Περπάτησαν οι δυο τους για πολλές μέρες κατά μήκος του Σινικού Τείχους από αντίθετες πλευρές και συναντήθηκαν στη μέση. Αγκαλιάστηκαν και δεν ξαναείδαν ποτέ ο ένας τον άλλο... Μέχρι την αναδρομική της έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Νέα Υόρκη 30 χρόνια μετά (τον Μάιο του 2010). Στο «The Artist is Present»*, τη μεγαλύτερη και πιο απαιτητική της performance, η ιέρεια της σύχρονης τέχνης παρέμεινε για τρεις μήνες απαθής σε μια καρέκλα. Για 7.30 ώρες τη μέρα καθόταν ακίνητη, χωρίς να έχει το δικαίωμα να πιει, να φάει ή να κάνει οτιδήποτε, και οι επισκέπτες μπορούσαν να καθίσουν απέναντί της σιωπηλοί για ένα λεπτό. 750 χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν στο βλέμμα της. Ανάμεσά τους, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, ήταν και ο Ulay...
* Η έκθεση έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Marina Abramovic: The Artist Is Present» και προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας το 2012.πηγή

Απονομή επαίνων στους αθλητές/τριες Τένις του Α.Ο.Δ. Θερμαικού.(φώτο)

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στο παραλιακό καφέ PASO η εκδήλωση απονομής επαίνων στους αθλητές/τριες του τμήματος Τένις του Α.Ο.Δ. Θερμαΐκού .Τα βραβεία στους αθλητές απένειμαν ο Δήμαρχος Θερμαΐκού Γιάννης Αλεξανδρής,ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Γιάννης Βογιατζής ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Α.Ο.Δ.Θ. Νίκος Παράσχου,η έφορος του συλλόγου Ελένη Ταρσούνα,ο διαχειριστής του Ιστολογίου Tsounami Δημήτρης Τσιαουσίδης και ο  Ιδιοκτήτης της εφημερίδας Περαία Γιώργος Λαζαρίδης.Πριν την απονομή μίλησαν στους αθλητές ο Δήμαρχος,ο Πρόεδρος και οι προπονητές των αθλητών όπου  συνεχάρησαν τους διακριθέντες.Σε νεότερη ανάρτηση αργότερα θα υπάρχει και βίντεο από την εκδήλωση.
Εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την τιμή που μας έκανε το Δ.Σ του Συλλόγου ΑΟΔΘ   και τους ιδιοκτήτες του  παραλιακού καταστήματος PASO all day cafe bar για την φιλοξενία του.

Ιησού, ποιος είσαι;

Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν υπήρξε ένας φιλόσοφος, θρησκευτικός καθοδηγητής, ηθικολόγος ή επαναστάτης. Ήταν και είναι ο ‘Υιός του Θεού’, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που ενσαρκώθηκε για την ημών σωτηρία, αλλά και ο ‘Υιός του Ανθρώπου’, παλαιοδιαθηκικός όρος που επισημαίνει όχι μόνο το ένδοξο μεγαλείο Του και την ιδιότητα του παγκόσμιου κριτή στα έσχατα, αλλά και την ταπεινωτική του διάσταση, τον πόνο και τη θυσία που έπρεπε να υποστεί, ως Δούλος του Γιαχβέ (Ματθ. 12,18 και Ησαΐας 42 κ.ε.), για την εξιλέωση των αμαρτιών του λαού. Είναι ακόμη ο αληθινός Θεός (Ιω. 20,28/ Κολ. 2,9/ Α΄ Ιω. 5,20 κ.α.), που αποφάσισε να γνωρίσει από κοντά τα παιδιά Του, να κατασκηνώσει ανάμεσά μας και μέσα στις καρδιές μας, και να σταυρωθεί και αναστηθεί για τη λύτρωσή μας. Ήρθε να μας φέρει το σώμα Του και το αίμα Του, για να συνδέσει κατά χάριν και πάλι Θεό και άνθρωπο και όχι για να ιδρύσει μια ακόμη θρησκεία. Είναι ο άρτος εξ ουρανού, ο άρτος ο ζων, που αναπαύει τους ταλαιπωρημένους και χαρίζει την πνευματική ζωντάνια και την ελπίδα της αιωνιότητος. 

«Ποτέ δεν μίλησε άνθρωπος, όπως αυτός ο άνθρωπος» (Ιω. 7,46), έλεγαν γι’ αυτόν εχθροί και φίλοι Του. Φανέρωσε τον Τριαδικό Θεό, την αγάπη ως μοναδικό τρόπο ζωής και μίλησε για την ισότητα όλων χωρίς καμία διάκριση. Υπήρξε αναμάρτητος, όπως ο ίδιος προκάλεσε τους Ιουδαίους να το πουν: «Ποιος από σας μπορεί να με ελέγξει για αμαρτία;» (Ιω. 8,46), αλλά και όπως γι’ αυτόν προφητεύει ο μεγάλος Ησαΐας: «Αμαρτία δεν έπραξε ποτέ, ούτε βρέθηκε δόλος στο στόμα του» (53,9). Μιλούσε ως «εξουσίαν έχων» και παρέπεμπε με τα λόγια Του στο «Εγώ Ειμί ο ων» του Θεού στην Π.Δ (Εξ. 3,14). Ο Νόμος προς τον Μωυσή, αλλά και κάθε θεϊκή αποκάλυψη και σημείο στην Παλαιά Διαθήκη, ενεργούνταν δια του ασάρκου Λόγου-Υιού του Θεού, ενώ τη Χάρη και την αλήθεια έφερε στον κόσμο ο σαρκωθείς Υιός του Θεού ως Ιησούς Χριστός. Κήρυττε με λόγια απλά και με Παραβολές τη Βασιλεία των Ουρανών, τη μετάνοια, το ότι ο Θεός «εντός ημών εστί» (Λουκ. 17,21) και πως οφείλουμε και πάλι με την προσευχή και την αγάπη να τον συναντήσουμε. Σκοπός του ανθρώπου για τον Ιησού είναι άλλωστε η μεταμόρφωσή του, όπως Εκείνος μεταμορφώθηκε πάνω στο Θαβώρ και έλαμψε με το άκτιστο φως Του μπροστά στα μάτια των μαθητών του, προμηνύοντας την έλευση της πνευματικής Του βασιλείας στις αναγεννημένες καρδιές και την οικειοθελή σταύρωσή Του για να μας δείξει τον δρόμο του αγιασμού και της θεώσεως. 

Τα άπειρα θαύματα που πραγματοποίησε ο Ιησούς (Ιω. 21,25), αλλά και όλα όσα μέχρι το τέλος της ιστορίας θα γίνονται απ’ Αυτόν, συνηγορούν για την αποδοχή της θεότητός Του. Έκανε όχι μόνο θεραπείες, αλλά και νεκραναστάσεις, και θαύματα πάνω στη φύση. Ο Αλέξης Καρρέλ αναφέρει τις εντυπώσεις του, αλλά και θεραπείες ανιάτων ασθενών, στα βιβλία του «Η προσευχή» και «Επιστήμη και Θαύμα». Ο Χριστός προείπε όμως και τρία γεγονότα, που επακριβώς έγιναν, ώστε να λάμψει η αλήθεια πως είναι Θεάνθρωπος. Το πρώτο είναι η καταστροφή των Ιεροσολύμων τού 70 μ.Χ. από τους Ρωμαίους (Λουκ. 19,41-44)/ 21,20-24). Το δεύτερο είναι το αδύνατον της καταστροφής της Εκκλησίας (Ματθ. 16,18) και το τρίτο είναι η ένδοξή Του ανάσταση: «Γκρεμίστε, τούς είπε, τον ναό αυτό (εννοούσε το σώμα Του) και σε τρεις ημέρες θα τον ανοικοδομήσω» (Ιω. 2,19). 

Μεγάλες αποδείξεις για την ανάσταση του Ιησού είναι: (α) Οι πάμπολλες προφητείες της Π.Δ. που επαληθεύτηκαν στον Χριστό, (β) Οι εμφανίσεις του αναστημένου Χριστού σε πολλούς αποστόλους και μαθητές Του, όπως πιστοποιεί ο άλλοτε εχθρός των χριστιανών Παύλος, (γ) Ο μαρτυρικός θάνατος των αγίων αποστόλων και πολλών μαθητών του Χριστού, ένεκεν του ονόματός Του, αφού κανείς δεν υποφέρει, φυλακίζεται, εξορίζεται και δίνει τη ζωή του για ψεύτικα γεγονότα [Ποτέ δεν υπήρξαν μωροπίστευτοι οι Ιουδαίοι, αλλά ακόμη: ο Ματθαίος ήταν κάποτε πανέξυπνος αρχιτελώνης και ο ευαγγελιστής Λουκάς ήταν επιφανής γιατρός και ιστορικός], (δ) Η μεταστροφή του αποστόλου Παύλου -αφού είδε τον αναστημένο Χριστό- το κήρυγμά του στα έθνη και ο μαρτυρικός του θάνατος, (ε) Οι εμπειρίες οράσεως του ακτίστου φωτός του Χριστού, που είχαν οι άγιοι της Εκκλησίας, διαχρονικά και χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους, (στ) Τα άφθαρτα λείψανα πολλών αγίων, που ευωδιάζουν και θαυματουργούν, εις ένδειξη της αναστάσεως των σωμάτων κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. 

Όταν ο Θωμάς ρώτησε τον Ιησού πώς μπορούμε να γνωρίσουμε το δρόμο για το Θεό, εκείνος απάντησε: «Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή» (Ιω. 14,6). Στον απόστολο Φίλιππο, που Του ζήτησε να τους αποκαλύψει τον Πατέρα Του, τού λέγει: «Τόσο καιρό είμαι μαζί σας, Φίλιππε, και δεν με έχεις γνωρίσει;» (Ιω. 14, 9). Ο δύσπιστος απόστολος Θωμάς, βλέποντάς Τον αναστημένο, ομολογεί: «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου». Ο Ιησούς όχι μόνο δεν τον διορθώνει, αλλά του λέει: «Επειδή με είδες με τα μάτια σου Θωμά πίστεψες; Μακάριοι όσοι πιστεύουν χωρίς να με έχουν δει» (Ιω. 20,28-29). Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Ιωάννη, τον Θεολόγο της Πρώτης Εκκλησίας: «Στην αρχή ήταν ο Λόγος και ο Λόγος ήταν Θεός…. Ο Λόγος έγινε άνθρωπος και σκήνωσε ανάμεσά μας, και είδαμε τη δόξα του, δόξα που έχει ο μονογενής Υιός από τον Πατέρα του, πλήρης χάριτος και αληθείας» (Ιω. 1,1-14). Είναι λοιπόν αδιάσπαστα ενωμένος ο Ιησούς με τον υπερτέλειο και άπειρο Θεό, αφού και ο ίδιος διακηρύσσει: «Εγώ και ο Πατέρας μου είμαστε ένα» (Ιωάννη 10,30). Ο απόστολος των εθνών άλλωστε γράφει: «Αν και είχε την Θεότητα εκ φύσεως (εν μορφή Θεού υπάρχων), δεν φοβήθηκε να αφήσει τη δόξα του. Αλλά ταπεινώθηκε (εαυτόν εκένωσε), λαμβάνοντας μορφή ανθρώπου» (Φιλιπ. 2,6-7). Εν κατακλείδι: 

Αν ο Χριστός δεν είναι Θεός, πώς εξηγείται το ότι τον ακολούθησαν εκατομμύρια πιστοί, αφού είχε μάλιστα προφητεύσει και ενημερώσει ότι οι ακόλουθοί Του θα υποστούν διώξεις, φυλακίσεις και θάνατο; 

Χιλιάδες Εβραίοι πίστεψαν σ’ Αυτόν μέχρι σήμερα. Πώς εξηγείται το γεγονός, αφού απαγορευόταν επί ποινή θανάτου να θεοποιούν ανθρώπους; 

Πώς εξηγούνται διαφορετικά οι αλήθειες των Ευαγγελίων (γράφτηκαν από το 60 μ.Χ. και εξής) ότι: (α) Πάνω στο Σταυρό έτρεξε από το σώμα Του αίμα και νερό από την ίδια πληγή και (β) Ότι από την αγωνία, λίγο πριν συλληφθεί, έσταζε το πρόσωπό Του χοντρές σταγόνες ιδρώτα μαζί με αίμα; Τα ανωτέρω πιστοποιούνται ιατρικώς πλέον ότι συμβαίνουν σε ένα νεκρό (στο α) και ότι έχουν παρατηρηθεί να συμβαίνουν (στο β). 

Πώς εξηγείται το ότι, τα 24.000 χειρόγραφα που έχουν βρεθεί για τα κείμενα της Καινής Διαθήκης ανά τον κόσμο, λένε τις ίδιες αλήθειες και πως διαφέρουν μόνο σε ορισμένες λεπτομέρειες; Μάλιστα τα Ευαγγέλια σωστά περιγράφουν αυτά που και η αρχαιολογική σκαπάνη πολύ αργότερα επαλήθευσε, όπως ονόματα προσώπων, ονόματα πόλεων, χωριών, πολιτικών, αυτοκρατόρων, συνήθειες της εποχής κ.λπ. Καμία αρνητική κριτική δεν κάνουν ακόμη οι ευαγγελιστές στους διώκτες του Ιησού, δεν μεγαλοποιούν με συναισθηματικές και φανταστικές εικόνες τη δύναμη του Χριστού και το πάθος Του, ενώ δεν διστάζουν να παρουσιάσουν τη δειλία των μαθητών, την ανωριμότητά τους και ότι τον αρνήθηκαν ή τον πρόδωσαν. 

Πώς εξηγείται, αν δεν είναι ο ευαγγελικός λόγος εκ Θεού, η πραγματοποίηση των όσων για τον εαυτόν της είπε η Θεοτόκος, ότι δηλαδή θα την τιμούν όλες οι γενιές στα επόμενα χρόνια (Λουκ. 1,48) -ισχύει άλλωστε μέχρι και σήμερα και θα ισχύει για πάντα- δεδομένου ότι τα Ευαγγέλια γράφτηκαν μεταξύ 60-100 μ.Χ.; 

Πώς μπορεί να εξηγηθεί άνευ πίστεως χριστιανικής η διαχρονικά πραγματοποιούμενη προφητεία της Καινής Διαθήκης, ότι ο Χριστός θα παραμείνει στην ιστορία «σημείον αντιλεγόμενον» (Λουκ. 2,34), ότι δηλαδή θα αποκτήσει πολλούς φίλους αλλά και πολλούς εχθρούς; 

Πώς εξηγούνται τα λόγια του Ιώσηπου, Ιουδαίου ιστορικού των χρόνων αμέσως μετά την σταύρωση του Ιησού, ότι ο Ιησούς έκανε πολλά και μεγάλα θαύματα; «Ην παραδόξων έργων ποιητής», έγραψε στην Ιουδαϊκή Αρχαιολογία του –το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται σήμερα αυθεντικό από τους περισσότερους ιστορικούς, ακόμη και μετά την ανακατασκευή της Φλαβιανής αυτής Μαρτυρίας. Μπορούσε να πραγματοποιεί θαύματα ο Χριστός αν δεν ήταν εκ Θεού; [Τα θαύματα του Χριστού πιστοποιούνται και από το εβραϊκό Ταλμούδ]. Και ακόμη: Αν ο Ιησούς ήταν απλά ένας άγιος άνθρωπος και μόνο, και ονόμαζε ψευδώς τον εαυτόν Του Θεό (λ.χ. Μτθ. 16,16-17/ Ιω. 10,30), θα του επιτρεπόταν από το Θεό να θαυματουργεί; 

Ποιος γνωρίζει καλύτερα τον πατέρα μιας οικογένειας από τα παιδιά του; Στην προκειμένη περίπτωση, πνευματικά παιδιά του Χριστού ήσαν οι μαθητές Του, που τον έζησαν τρία χρόνια, τον είδαν αφού αναστήθηκε, και ήξεραν ακριβώς ποιος ήταν, τι έπραττε και τι έλεγε. 

Η διαπιστωμένη προορατικότητα (από πάρα πολλούς πλέον μάρτυρες) σύγχρονων μακαριστών γεροντάδων (Παϊσίου, Πορφυρίου, Ιακώβου Τσαλίκη κ.α.) δεν αποδεικνύει και την προορατική αγία φύση του Χριστού, αφού λ.χ. είπε κάποτε στον Ναθαναήλ: «Προτού σε φωνάξει ο Φίλιππος σε είδα (πνευματικά) να βρίσκεσαι κάτω από τη συκιά»; (Ιω. 1,49). Και μας ενδιαφέρει και το εξής: Είναι δυνατόν να είχε προορατικό χάρισμα ο Ιησούς, να ισχυρίζεται ότι είναι Θεός [‘αλλά και το Θεό τον ονόμαζε πατέρα του, εξισώνοντας τον εαυτόν του με τον Θεό’, Ιω. 5,18] και να μην είναι; Όχι βέβαια! Διότι τότε δεν θα είχε βέβαια προορατικό χάρισμα! 

Για τους χριστιανούς, οι καταγραφείσες αυτές αλήθειες εξηγούνται όχι ορθολογιστικά, αλλά καρδιακά, αβίαστα και εμπειρικά, δια των μυστηρίων, της προσευχής και της άσκησης, σύμφωνα εξάλλου και με τα λόγια του ιδίου του Χριστού: «Μού δόθηκε όλη η εξουσία στον ουρανό και στη γη» (Ματθ. 28,18) και ακόμη: «Όταν θα υψωθώ εγώ από τη γη (όταν σταυρωθώ και κατόπιν αναληφθώ), όλους τους ανθρώπους θα τραβήξω κοντά μου» (Ιω. 12,32). ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΟΙ.ΝΟ" ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.

Δίκτυο Ανταλλαγής Υπηρεσιών και Προϊόντων Θεσσαλονίκης (Καλαμαριά) ΚοιΝο

ΚΥΡΙΑΚΗ 28-4-2013
ΑΠΟ ΤΙΣ 11-3 μ.μ., 
στον Πεζόδρομο-Πλατεία ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


3η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Κοι.Νο (κοινωνικό νόμισμα)

http://koino.com.gr/index.php



Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς - Απ ευθείας διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες
ΔΕΥΤΕΡΑ (και κάθε Δευτέρα) 29-4-2013, 5-8μ.μ. στην πλαζ Αρετσούς

δείτε τα προϊόντα εδώ:http://www.agropankalamarias.blogspot.gr/

ΕΓΙΝΕ… ΘΑΛΑΣΣΑ!! Εξαφάνισαν τη Σάμο από το Google map !!


Θάλασσα έγινε η Σάμος στην εφαρμογή της Goοgle map. Όπως μπορείτε να δείτε η Σάμος εξαφανίστηκε για να μεταμορφωθεί σε θάλασσα άγνωστο για ποιους λόγους.
Αν και το περίγραμμα της νήσου φαίνεται όπως και οι ονομασίες εντούτοις λείπει το λευκό υπόβαθρο που να υποδεικνύει ότι πρόκειται για νησί και όχι για κάποια θαλάσσια έκταση.
Δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για την «τεχνική αυτή ανωμαλία» εντούτοις οι καιροί είναι αρκετά πονηροί.  defencenet.gr

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισήχθη στη Βουλή και ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο περιλαμβάνονται τα συμφωνηθέντα με την τρόικα μέτρα ώστε να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις, ύψους 8,8 δισ. ευρώ, από το πακέτο βοήθειας προς την χώρα.

Το Σάββατο το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και την Κυριακή θα συζητηθεί στην ολομέλεια.
Η διαδικασία θα αρχίσει στις 11 το πρωί της Κυριακής, η σχετική συζήτηση θα διαρκέσει 10 ώρες και αμέσως μετά το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία.
Αναλυτικά οι βασικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI