Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

"Η ΔΕΗ ήξερε από το 2007 ότι η μητέρα μου δε μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα"

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από την είδηση του θανάτου της τετραπληγικής γυναίκας, που υποστηριζόταν μηχανικά, στα Χανιά όταν η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.
Ο γιος της τετραπληγικής γυναίκας που ξεψύχησε την Τετάρτη τόνισε ότι η μητέρα του είναι με μηχανική υποστήριξη από το 2004. "Η ΔΕΗ ήξερε από το 2007 ότι η μητέρα μου είναι με μηχανική υποστήριξη και δε μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα", σημείωσε και είπε πως "Χάσαμε τη μητέρα μου για 800 ευρώ παρά το διακανονισμό που είχαμε κάνει".
"Χθες το μεσημέρι κατά τις 15.30 με ενημέρωσε ο αδερφός μου ότι η μητέρα μου βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση", είπε και προσέθεσε ότι τους είδε στο ασθενοφόρο και πήγαιναν στο νοσοκομείο. "Όταν έφθασα στο νοσοκομείο, οι γιατροί μου είπαν ότι η μητέρα μου έχει πεθάνει", ανέφερε, λέγοντας πως "η μητέρα του έφυγε σαν να την έχουν πνίξει".
Παράλληλα, ο γιος της 56χρονης μίλησε και στον ΣΚΑΙ, λέγοντας: "Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο. Για μένα αυτοί είναι δολοφόνοι, αλλά εγώ δεν θα μπω στη λογική να κάνω άσχημες πράξεις, αλλά θα ακολουθήσω την νόμιμη οδό".
"Αν έχουν φιλότιμο και ανθρωπιά τους καλώ να συνδέσουν σήμερα το ρεύμα παρουσία της αστυνομίας. Έχω κηδεία στο σπίτι μου και οι συγγενείς δεν μπορούν να δουν την νεκρή" πρόσθεσε.
"Ήξεραν! Όταν γινόταν διακοπή ρεύματος μας έφερναν γεννήτρια. Θέλω να μάθω ποιος έδωσε την εντολή", είπε, καταγγέλλοντας ακόμα μία φορά ότι η ΔΕΗ το ήξερε από το 2007.
Μάλιστα, απηύθυνε στη ΔΕΗ την ερώτηση αν η ζωή της μητέρας του άξιζε 237 ευρώ. Όπως είπε, η ληξιπρόθεσμη οφειλή ήταν 801 ευρώ και το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί προκειμένου να μην κοπεί η παροχή ήταν 237 ευρώ, δηλαδή η αξία του ρεύματος μόνο, χωρίς το "χαράτσι".

Ως την Telegraph η τριτοκοσμική Ελλάδα
Πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα αδυνατούν εξ αιτίας της κρίσης να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γράφει η βρετανική Telegraph με αφορμή τον θάνατο της τετραπληγικής από τα Χανιά.
Η εφημερίδα επικαλούμενη το αθηναϊκό, αλλά και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται στο περιστατικό με τον τίτλο «Ελληνίδα τετραπληγική που ζούσε με μηχανική υποστήριξη πεθαίνει εξ αιτίας ανεξόφλητων λογαριασμών» και συνεχίζει: «Αναφορές στα τοπικά μέσα ισχυρίζονται πως μια 56χρονη πέθανε μία ώρα αφότου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα εξ αιτίας των χρεών της, ενώ οι συγγενείς της κατέθεσαν μήνυση για τον θάνατό της».
Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι τα ακριβή αίτια του θανάτου της 56χρονης θα αποσαφηνιστούν έπειτα από νεκροψία -νεκροτομή, ενώ αναφέρεται και στις δύο πλευρές του περιστατικού, δημοσιοποιώντας τα συλλυπητήρια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προς τους συγγενείς της αποθανούσας, αλλά και τη διευκρίνιση πως ο λογαριασμός δεν ήταν στο όνομά της, ενώ σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, δεν της είχε γνωστοποιηθεί ποτέ η κατάσταση της 56χρονης.
Επιπλέον, η Telegraph επισημαίνει ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα αυξήσεις που αγγίζουν το 11%, αρχής γενομένης από τις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, αναφέρεται ότι η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα μειωμένου τιμολογίου σε ειδικές κατηγορίες καταναλωτών, όπως άτομα που ζουν με μηχανική υποστήριξη ή ανέργους.
Τέλος, καταλήγει τονίζοντας ότι «τα χτυπημένα από την κρίση ελληνικά νοικοκυριά δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Σύμφωνα με τα δεδομένα data της ΔΕΗ, το συνολικό χρέος από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς αγγίζει τα 1,3 δισ. ευρώ. Το ποσοστό αυξάνεται με μέσο ρυθμό περί τα 4 εκατ. ευρώ την ημέρα».πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI