Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ για την ανασύσταση του σοσιαλιστικού Κινήματος με αυτονομία και αυτοτέλεια


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ,ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕ 
 Προς - σ. Γραμματέα της ΚΠΕ (με την ευθύνη ενημέρωσης του σώματος)
 - σ. Μέλη της ΚΠΕ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ/12.7.2014 
 Σταθερά προσανατολισμένοι στα ιδανικά και τις αξίες της παράταξης όπως εκφράστηκαν με τις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, πριν επτά περίπου μήνες με κείμενο-παρέμβαση στη συνεδρίαση της ΚΠΕ/22.12.2013 είχαμε - μεταξύ άλλων - τονίσει τα πραγματικά κοινωνικά διακυβεύματα, καταλυτικά και χρήσιμα για την έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της ελληνικής κοινωνίας, που έπρεπε να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ, για την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου και τον επαναπροσανατολισμό του σε προοδευτική κατεύθυνση. Με ποια πολιτική. Με ποιους και για ποιους. Με ποιο συλλογικό-πολιτικό υποκείμενο. Με ποια οριοθέτηση έναντι της κυβέρνησης. Με ποιες πολιτικές συμμαχίες. Ταυτόχρονα θέσαμε εμφαντικά το άνοιγμα της «απαγορευμένης συζήτησης»: 
 1.για την αυτονόητη πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, την απεμπλοκή της από την λεόντεια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και για την οριστική εκρίζωση του στείρου παρακολουθηματικού κυβερνητισμού.
 2.για την επιβαλλόμενη αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του Κινήματος προς προοδευτική κατεύθυνση, τη δόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας με τις δυνάμεις της εργασίας και της ανεργίας, της νεολαίας και της επιστήμης, της υγιούς αγροτικής και μικρομεσαίας παραγωγής, του εξωστρεφούς και καινοτόμου επιχειρείν. 
3.για την ευκαιριακή συμμετοχή του Κινήματος σε συλλογικά μορφώματα (τύπου 58, ΕΛΙΑΣ ή πιο συγκεκαλυμμένα «δημοκρατικής παράταξης») που δεν αποτελούν προϊόν κοινωνικών διεργασιών και αιτημάτων, αλλά προϊόν προσπάθειας για τη διάσωση του σημερινού κυβερνητικού status quo.
 4.για νέες ηγετικές ομάδες-εξοπλισμένες ιδεολογικά-που θα αναλάβουν την ιστορική ευθύνη της σύγκρουσης με το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και με την αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. 
5.για να μην χαριστεί τίποτε και σε κανέναν από το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης και της Δημοκρατικής Διαδικασίας.
 6.για την απομάκρυνση του Κινήματος από τη μετάλλαξη, τη παραβίαση και τη νόθευση της ιδεολογίας του και για την υπεράσπιση της ιστορίας και των μεγάλων προταγμάτων της παράταξης. 
7.για το σύγχρονο και θεσμικό Κίνημα, με ισχυρούς συμβολισμούς, καθαρή στρατηγική, τίμια και ελκυστική αφήγηση, ορατό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. 
Ιδιαίτερα τώρα που οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές με δίκαιη συμμετοχή όλων των συντελεστών στο θετικό αποτέλεσμά τους , σε ότι συγκροτεί την προοδευτική Ελλάδα και την κοινωνική Ευρώπη. 
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. 
Επτά μήνες μετά, η παρέμβασή μας παραμένει επίκαιρη,με δεδομένο το οριακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (τρίτη συνεχής ήττα και περαιτέρω συρρίκνωση), την τελμάτωση της κομματικής ζωής και την κρίση υπόστασης και επιβίωσης που διατρέχει, τώρα πια, όλο το σώμα του Κινήματος. Μοναδική πρόθεσή μας ήταν τότε και παραμένει σήμερα η ουσιαστική συμβολή μας σε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές του Κινήματος για να συντελέσουμε δημιουργικά στην προσπάθεια για την ανασύσταση του σοσιαλιστικούΚινήματος με αυτονομία και αυτοτέλεια, χωρίς να αποτελούμε μια ακόμη «ομάδα» στο ήδη κατακερματισμένο και σε αποσύνθεση κομματικό σκηνικό.
 Σήμερα έχουμε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στην τελευταία του ευκαιρία. Ο δρόμος της μετάλλαξης του κινήματος σε συμπλήρωμα νεοσυντηρητικών σχημάτων, δημιουργημάτων κορυφής , δεν ταιριάζει ούτε με την ιδρυτική του ταυτότητα ούτε με την διαδρομή του! Στο ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα, δεν αρμόζει ούτε η υπεκφυγή ούτε η απόκρυψη. Με συναίσθηση της ιστορικής μας ευθύνης,επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την απαίτηση χιλιάδων πολιτών που διαχρονικά στήριξαν την παράταξη, ανεξάρτητα αν το τελευταίο διάστημα βρίσκονται εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ, για:
 -Σεβασμό στην πολιτική αυτονομία, στο όνομα, στα σύμβολα, στην ιστορία και στις αρχές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Οι αποφάσεις για αλλαγές τους αποτελούν προνόμιο των μελών και των φίλων του και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ δε νομιμοποιείται να αποφασίζει για αυτές, ερήμην τους. Λαμβάνονται μόνο με καθολικήέγκριση της βάσης του, με ισότιμη συμμετοχή κάθε δημοκράτη σοσιαλιστή που πιστεύει στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας. -Νέα, άμεση, διαφανής και αξιόπιστη ως προς την διοργάνωση συνεδριακή διαδικασία ανάταξης, του -πολιτικά και οργανωτικά - αυτόνομου σοσιαλιστικού χώρου. Με ανοιχτό και όχι προσχηματικό κάλεσμα για πανστρατιά, χωρίς αποκλεισμούς. Με διάλογο εφ΄ όλης της ύλης, από μηδενική βάση, χωρίς προαπαιτούμενα. Με ισοτιμία όλων, χωρίς προβάδισμα κάποιων «πεφωτισμένων». Με αδιάβλητες διαδικασίες που θα εγγυηθεί η βάση και τα κοινωνικά στελέχη της παράταξης και όχι διαχρονικοί κομματικοί παράγοντες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ώστε να προκύψουν με αξιοπιστία: η άλλη πολιτική, οι άλλοι πρωταγωνιστές της, οι αναγκαίες προοδευτικές συγκλίσεις και συμμαχίες. -Ένα συνέδριο που στην πολιτική του ατζέντα θα έχει ως κυρίαρχο στοιχείο την αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του Κινήματος και την απεμπλοκή από την ατελέσφορη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Με σαφείς θέσεις για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών. Με προοδευτικό πρόσημο, αναπτυξιακό προσανατολισμό, δίκαιη κατανομή των βαρών και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Μόνον σε μια τέτοια θεσμική και εγγυημένα δημοκρατική διαδικασία θέλουμε και μπορούμε να λάβουμε μέρος. Αυτοί πιστεύουμε πως είναι οι απόλυτα απαραίτητοι όροι για να συμμετάσχουμε σε κοινή προσπάθεια για την αναγέννηση και ανασύστασή της παράταξης από την κοινωνία, από τις πραγματικές δυνάμεις που συγκρότησαν και συγκροτούν το Σοσιαλιστικό Κίνημα. Κάθε άλλη εκδοχή της δεν αγγίζει τις αιτίες συρρίκνωσης της παράταξης και την ενταφιάζει ιστορικά, με τα ιμάτιά της προς διανομή. Επιμένουμε. 
Τώρα είναι η ώρα. 
Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. 
Είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. 

Συντροφικά, Τα μέλη της ΚΠΕ 
 Αξαρλής Γιάννης 
Λάζαρη Ντίνα 
Μαμέλης Κώστας 
Παπαγεωργίου Θανάσης 
Πούλιος Κώστας 
Τσιόκας Χάρης

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI