Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δείτε πώς η λάθος στάση του σώματος οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν πλέον πολλές ώρες καθισμένοι μπροστά σε μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή στο γραφείο ή στο σπίτι, πιθανώς σε μια ακατάλληλη καρέκλα, κάτι που δημιουργεί πόνους στη μέση και τα χέρια.
Επίσης, ακόμα και η όρθια στάση του σώματός μας είναι πολλές φορές λανθασμένη και "καμπουριάζουμε" είτε απλά στεκόμαστε, είτε για παράδειγμα κοιτάμε την οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου.
Η σωστή στάση του σώματος δεν σημαίνει απλά να έχουμε "τους ώμους πίσω" όπως, ίσως, έχετε ακούσει. Ακόμα πιο σημαντικό για την όρθια στάση μας, είναι να έχουμε τα αυτιά μας πάνω από τους ώμους μας, τους ώμους πάνω από τους γοφούς μας (νοητή ευθεία) και τους γοφούς πάνω από τους αστραγάλους. Επίσης, το βάρος του σώματός μας πρέπει να κατανείμεται ομοιόμορφα ανάμεσα στα πόδια μας.
Η καθιστή στάση του σώματός μας (όπως όταν καθόμαστε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή) είναι εξίσου σημαντική, επειδή επηρεάζει συνολικά την στάση μας ακόμα και όταν είμαστε όρθιοι ή περπατάμε. Το "καμπούριασμα" είναι μια κλασική, λανθασμένη στάση σε αυτή την περίπτωση για να αποφύγουμε πόνους στη μέση και τον αυχένα. Έρευνα Φιλανδών επιστημόνων σε 6.000 εφήβους έδειξε ότι η συχνή χρήση υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, βιντεοπαιχνιδιών και τηλεόρασης σχετίζεται με αυξημένα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Η έρευνα είχε δημοσιευτεί στην επιθεώρηση European Journal of Public Health.
3ergetw
Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα από την κακή στάση του σώματος ονομάζεται κύφωση και είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα του υπερβολικού χρόνου που περνάει κανείς καθισμένος μπροστά από έναν υπολογιστή. Οι ώμοι καμπουριάζουν προς τα εμπρός, οι θωρακικοί μύες στο στήθος σφίγγουν, ο λαιμός και το κεφάλι εκτείνονται προς την οθόνη του υπολογιστή, και η σπονδυλική στήλη δεν είναι πλέον κάθετα ευθυγραμμισμένη. Για την αντιμετώπιση της κύφωσης, είναι σημαντικό να τεντώνετε τους θωρακικούς μυς και να εξασκείτε τους τραπεζοειδείς (στο πάνω μέρος της πλάτης), οι οποίοι στηρίζουν τις ωμοπλάτες προς τα πίσω. Το να θυμάστε επίσης να έχετε τα αυτιά και το κεφάλι κάθετα πάνω από τους ώμους και να μην προεξέχουν προς τα εμπρός, είναι επίσης σημαντικό.
1thgwrt
Ένα άλλο σύνηθες πρόβλημα είναι η λόρδωση, που συμβαίνει όταν οι χαμηλότερες καμπύλες της σπονδυλικής στήλης κλίνουν προς τα μέσα, προς το μπροστινό μέρος του σώματος, και τα οπίσθια ωθούνται προς τα πίσω. Τα υπέρβαρα άτομα εμφανίζουν συχνά αυτή τη στάση, όπως και οι γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια. Η απώλεια βάρους, η εκγύμναση των λεγόμενων βασικών μυών γύρω από τον κορμό και τη λεκάνη και η χρήση ίσιων παπουτσιών μπορεί να βοηθήσουν στην αντιστροφή των επιπτώσεων.
2werfgew
Επίσης, νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Hildesheim καταδεικνύει συσχέτιση μεταξύ της θέσης του σώματος και τη ψυχολογικής διάθεσης. Είναι γνωστό ότι η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε κακή στάση σώματος. Αλλά τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι και το αντίθετο είναι επίσης αληθές: το ότι καμπουριάζετε μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Psychology and Psychotherapy.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI