Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Η Επανομή Ιστορική Έδρα του Δήμου Θερμαϊκού

Τον ορισμό της Επανομής ως Ιστορικής Έδρας του καλλικρατικού Δήμου Θερμαϊκού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. Το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί Μέσω του Συμβουλίου Τοπονυμιών προς το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.        

Η πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής αναγνωρίζει στην πράξη τόσο τη συνεχή παρουσία κατοίκων στην περιοχή ήδη από την προϊστορική εποχή, όπως μαρτυρούν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, τη μακραίωνη ιστορία του οικισμού της Επανομής από τον 14ο αιώνα μ.Χ., τη συμβολή των Επανομιτών στην Επανάσταση του 1821 και τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες που ακολούθησαν, όσο και τη σημασία που είχε η πρώην Κοινότητα Επανομής στη διαδικασία ενσωμάτωσης των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής και στη δημιουργία των δικών τους ανεξάρτητων κοινοτήτων.

Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Δεν είναι τυχαίο που από το 2010, σε όλες μου τις δημόσιες παρεμβάσεις, αποκαλώ την Επανομή μάνα. Πρόκειται για την πιο ιστορική περιοχή του δήμου μας. Ιδιαίτερα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 στην Επαμονή εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες. Η πρωτοβουλία μας για την Ιστορική Έδρα αποδεικνύει ότι στην περιοχή μας τιμούμε τη μνήμη και την ιστορία. Γι’ αυτό –άλλωστε- είχα προαναγγείλει προεκλογικά ότι ως δήμαρχος μία από τις πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  θα είναι ο ορισμός της ιστορικής έδρας, κάτι για το οποίο δυστυχώς τότε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έδειξαν να υποτιμούν».


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI