Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Συνταγή για Μερεντόψωμο.

Η αναγνώστρια μας κ. Φόνη Λόφτσαλη μας έστειλε την συνταγή για το μερεντόψωμο την οποία και σας παρουσιάζουμε ώστε να το φτιάξετε και εσείς.

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιου γάλα
5,5 κουταλια σούπας βούτυρο
8 gr μαγιά 
λιγο αλάτι 
400gr μερεντα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Ανακατευουμε το αλευρι τη ζαχαρηκαι τη μαγια (αν ειναι φρεσκια την διαλυουμε σε λιγο ζεστο νερο).
Ριχουμε στη μεση τα υαγα το γαλα και το βουτυρο λιωμενο.
Θελουμε να γινει μια μαλακη ζυμη που να μην κολλαει.
Την αφηνουμε κανενα μισαωρο σκεπασμενη λιγο να φουσκωσει .
Την χωριζουμε σε 4 ισες μπαλες και ξεκιναμε ανοιγουμε την πρωτη σε ενα στρογγυλο κομματι με τα χερια οχι πλαστη.
Το κομματι αυτο το βαζουμε επανω σε λαδοκολλα για να μπορεσουμε μετα να το σηκωσουμε και να το βαλουμε μεσα στο ταψι.
Πανω στο κομματι βαζουμε μερεντα την απλωνουμε αφηνοντας γυρω γυρω περιπου ενα ποντο χωρις μερεντα.
Ανοιγουμε δευτερο κομματι και το βαζουμε απο πανω και παλι μερεντα πατωντας τις ακρες να κολλησουν.
Τριτο κομματι τα ιδια και το τεταρτο απο πανω να κλεισουμε.
Το βαζουμε μεσα στο ταψι και παιρνουμε ενα σφηνοποτηρο  και το το τοποθετουμε στη μεση του κυκλου σαν οδηγο.
Μετα κοβεις με το μαχαιρι πρωτα σε σταυρο και βγαζεις 4 μεγαλα κομματια τα 4 τα κοβεις ξανα να γινουν 8 και τα 8 σε 16.
Ξεκιναμε και παρνουμε ενα κομματι και το στριφογυρναμε προς τα δεξια το αμεσως επομενο αριστερα και συνεχιζουμε.
Το αφηνουμε μιση ωριτσα και ψηνουμε στους 180 30 -35λ αναλογα τον φουρνο.

Καλή Επιτυχία

Ευχαριστούμε θερμά την αναγνώστρια μας για την συνταγή.!!

βίντεο 1ο


βίντεο 2ο

8 σχόλια:

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!

Το έκανα και δεν μου βγήκε ζύμη τα υγρά ήταν λίγα σε σχέση με τα άλλα μήπως θέλει περισσότερα υγρά ή λιγότερο αλεύρι τι έκανα λάθος. ...

Η συνταγη αρχικα ελεγε 3 φλυτζανια αλευρι αλλα ηταν πολυ λιγο η ζυμη ηταν νερουλη και ετσι συνεχισα να βαζω αλευρι μεχρι που εγινε μια ζυμη μαλακη οχι σφιχτη.Ολοκληρη τη σακουλα εβαλα .Καντο ετσι και βαζε σιγα σιγα το αλευρι.............μηπως εβαλες λιγοτερο γαλα η βουτυρο?

απαραδεκτο το πεταξα ολο,μαλλον μισο κιλο αλευρι,εγω φταιω που σε εμπιστευτικα....ειμαι εκνευρισμενη αφανταστα.......

Τη συγκεκριμενη συνταγη την εχω δωσει σε πολλες φιλες και συναδελφισες και ολες το εφτιαξαν με επιτυχια!Μεχρι και αντρας το εφτιαξε.Τωρα αν εσυ δεν τα καταφερες!!!!!!! Μην εκνευριζεσαι Κυρια μου επειδη δεν σου πετυχε ενα γλυκο θα γερασεις γρηγορα.Θα μαθεις σιγα σιγα!

Αγαπητή αναγνώστρια Νικολλετα η συνταγη εγινε αναρπαστη και η αναρτηση ειναι η δημοφιλεστερη απο την ημερα που ανεβηκε την εχουν διαβασει μεσα σε 12 ημερες 2021 αναγνωστες πολλοι εκ των οποιων την εχουν κανει και εχει πετυχει.κατι σιγουρα δεν εγινε καλα απο την πλευρα σας πιστευω .Παροτρυνση του ιστολογίου μας ειναι να ξαναπροσπαθησετε αλλη μια φορα.
δείτε εδω την σημερινη μας αναρτηση
http://dtsiaouss.blogspot.gr/2014/11/blog-post_22.html

ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΥΓΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ!!!ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ...

θελει 500γρ αλευρι κ οχι ενα κιλο!

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI