Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Η κ.Βάσω Χριστοδούλου απαντά στις ερωτήσεις μας για το Σωματείο ΑΜΕΑ "ΑΝΑΤΟΛΗ"

Συναντήσαμε την κ.Βάσω Χριστοδούλου και της ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις σχετικές με την ίδρυση του Σωματείου ΑΝΑΤΟΛΗ.

Κυρία Χριστοδούλου πόσο ικανοποιημένη νοιώθετε που ιδρύεται το Σωματείο Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ και Φίλων "ΑΝΑΤΟΛΗ";

-Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη που ένα όνειρο ζωής γίνεται
πραγματικότητα . 
Είμαι μητέρα παιδιών με αναπηρία και παρ όλο που η προσωπική μας πορεία  με πολλές δυσκολίες μεν εξελίχτηκε ομαλά δε, διαπίστωσα ότι υπάρχει ανάγκη να γίνουν κάποια πράγματα για να διευκολυνθούν τα άτομα με αναπηρία.   Ξεκινώντας εθελοντικά το γραφείο εξυπηρέτησης  ΑΜΕΑ του δήμου Θερμαϊκού καταλαβαίνετε ότι τώρα που πλέον ο σκοπός μου ολοκληρώνεται νιώθω εξαιρετικά


Τόσα χρόνια προσπαθούσατε να γίνει το σωματείο πώς και έγινε σήμερα;

-Η αλήθεια είναι πως εδώ και πάρα πολλά χρονιά ήταν επιθυμία μου να γίνει ένα σωματείο που θα προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί για τα  άτομα με αναπηρία. 
Η γνωριμία μου με την Νεκταρία Κουρούπη μητέρα κι η ιδία παιδιών με αναπηρία και  πρόεδρο στο σύλλογο γονέων του σχολείου που φοιτούσε ο γιος της  ήταν ορόσημο. 
Έχοντας  τα ιδία ιδανικά κάναμε το όνειρο μας στόχο. 
Σύντομα καταφέραμε να βρούμε  τα 28 ιδρυτικά μέλη ,γονείς κηδεμόνες και φίλοι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού καθώς και του δήμου Θέρμης κι έτσι γεννήθηκε η ανατολή μας.

Ποιος ο σκοπός του σωματείου;

-Σκοπός του σωματείου μας είναι να βοηθήσουμε στην κοινωνικοποίηση και στην αποδοχή των ατόμων με αναπηρία από την τοπική κοινωνία . 
Στο να δημιουργήσουμε ιδανικές συνθήκες για να εξελιχτούν με τον καλύτερο τρόπο και να ενταχτούν στην κοινωνία μας. 
Θέλουμε λοιπόν να προσφέρουμε στο κάθε ένα άτομο ξεχωριστά αυτό που είναι καλύτερο για την δίκη του ξεχωριστή προσωπικότητα. 
Η αναπηρία βλέπετε έχει πολλά πρόσωπα και διαφορετικές ανάγκες .


Ποιοι σας βοήθησαν πραγματικά στην ίδρυση του Σωματείου;

-Αυτό που πραγματικά μας βοήθησε και μας έδωσε φτερά για να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο μας ήταν η αποδοχή που έχει η ιδέα αυτή από τους φίλους . 
Γιατί πραγματικά στην προσπάθεια αυτή δεν είμαστε μονοί μας. 
Έχουμε βρει την συμπαράσταση από πάρα πολλούς ανθρώπους και ξέρετε αν σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε όλοι μαζί δεν θα τα καταφέρουμε..


Είστε  από τα 28 ιδρυτικά μέλη και μέλος της προσωρινής 5μελους επιτροπής και αυτό σας τιμά ιδιαίτερα θα θέλατε να μας συστήσετε και τους άλλους 4 της επιτροπής;και ποιος ο ρόλος της επιτροπής;

-Στην προσωρινή διοίκηση είμαστε  εκτός από έμενα που κατοικώ στην Περαία ,η Νεκταρία Κουρούπη κάτοικος Επανομής, η Κατερίνα Μεσμερλή κάτοικος Επανομής  , η Κασσιανή Κουκουδέα κάτοικος νέων Επιβατών και ο άντρας της παρέας μας ο κύριος Σταύρος Φιδέλης κάτοικος νέας Μηχανιώνας.
Ο ρόλος της επιτροπής αυτής είναι να εκτελέσει όλες τις προβλεπόμενες από το νομό διαδικασίες για να ιδρύσει το σωματείο κι εφόσον ιδρυθεί να γίνουν εκλογές που θα εκλέγει  το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου .
Αυτό λοιπόν που είχαμε ως έργο ήταν το να οδηγήσουμε αυτό το όνειρο στην υλοποίηση του. 
Έχουμε καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και πλέων είναι θέμα ήμερων η ίδρυση μας.

Που μπορούν να σας βρουν όσοι θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας;  


-Το γραφείο μας ετοιμάζεται και θα είναι στην οδό Πλάτωνος 6 στην Περαία, 
έως ότου ετοιμαστούμε όσοι θέλουν μπορούν να μας βρουν στα τηλέφωνα: 

κ.Βάσω Χριστοδούλου 6977151817  
κ.Νεκταρία Κουρούπη 6942990736


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI