Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Στον "αέρα" οι δεσμεύσεις Μαυρομάτη για μείωση δημοτικών τελών

του Σπύρου Κουζινόπουλου
«Δεσμεύομαι και εγγυώμαι», ήταν ο κύριος τίτλος άρθρου του νέου δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο τελευταίο προεκλογικό φύλλο της προπαγανδιστικής εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» που εξέδιδε. Ανάμεσα στα κύρια που δεσμεύονταν ήταν ότι: «Εγγυώμαι τη μείωση συντελεστή δημοτικών τελών για να ελαφρυνθούν όλοι οι πολίτες που σήμερα πληρώνουν τα περισσότερα από κάθε άλλο δήμο της περιοχής». Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη εκείνων των «εγγυήσεων», δεν πέρασαν ούτε καν τέσσερις μήνες από τότε και οι εγγυήσεις εκείνες πήγαν στο καλάθι των αχρήστων.

Από το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης Μαυρομάτη
Πέρα από κάποιες ελαφρύνσεις για τις ευπαθείς ομάδες των συνδημοτών μας, δεν υπάρχει η παραμικρή μείωση των δημοτικών τελών για το έτος 2015. Ούτε ένα σέντς. Και ας υποφέρει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και ας συνθλίβονται οι συμπολίτες μας στις μυλόπετρες των φόρων και των χαρατσιών και του αγώνα για επιβίωση.
Για υψηλότερα δημοτικά τέλη στο δήμο Θερμαϊκού, μιλούσε
προεκλογικά ο νυν δήμαρχος. Σήμερα, απόλυτη σιωπή

Η  προεκλογική εφημερίδα Μαυρομάτη 
Μάλιστα ο κ.Μαυρομάτης ως υποψήφιος δήμαρχος είχε φροντίσει να μας ενημερώσει με την εφημερίδα του, στις 15 Μαρτίου 2014, ότι ο δήμος Θερμαϊκού έχει «Τα υψηλότερα δημοτικά τέλη με τις χειρότερες υπηρεσίες». Παραθέτοντας και έναν πίνακα από τον οποίο προκύπτει ότι ενώ ο δήμος Θέρμης έχει συντελεστή 1,1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, η Σίνδος 0,78, ο Εύοσμος 1,50, η Νεάπολη-Συκιές 1,38, η Πυλαία 1,08, ο δήμος Θερμαϊκού διατηρεί μέχρι σήμερα συντελεστή 2,46.

Η νέα διοίκηση είχε την μεγάλη ευκαιρία να προβεί έστω σε μία μικρή, έστω σε μία συμβολική κίνηση μείωσης των δημοτικών τελών. Για να δείξει ότι πρόθεσή της είναι να ελαφρύνει τους δημότες. Ότι τους νοιάζεται και ότι τους συμπονεί για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει. Δεν το έπραξε. Αναλαμβάνοντας έτσι την πλήρη ευθύνη αυτής της ενέργειας. 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI