Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Συγχαρητήρια στην βραβευμένη μαθήτρια Δ. Νικολούλη από τον δήμαρχο Θερμαϊκού

Την 14χρονη μαθήτρια της τρίτης τάξης του 1ου γυμνασίου Περαίας Δήμητρα Νικολούλη, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό έκθεσης με θέμα τα «Δικαιώματα του παιδιού»  δέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.  

Η έκθεση που βραβεύτηκε έχει τη μορφή μιας συγκινητικής επιστολής που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία η 14χρονη μαθήτρια του εξηγεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα παιδί σήμερα. 
Κοινωνικές ανισότητες, κακοποίηση, εκμετάλλευση. Από μικρή ηλικία χιλιάδες παιδιά στον κόσμο υποφέρουν και υφίστανται τη βία, γίνονται πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες και παρ' όλα αυτά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. 
Η Δ. Νικολούλη προβληματίζεται για αυτά που συμβαίνουν γύρω της και παραθέτει απλά ερωτήματα, που ζητούν απάντηση... «Γιατί να μην μπορεί το σχολείο να μεταδώσει όχι μόνο στείρες γνώσεις, αλλά και αρχές και αξίες;», αναρωτιέται.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος συνεχάρη τη μαθήτρια, συζήτησε μαζί της τα θέματα που θέτει η ίδια στην έκθεσή της και ταυτόχρονα της τόνισε ότι το βραβείο θα πρέπει να λειτουργήσει για την ίδια και τους συμμαθητές της ως κίνητρο αφενός για να προοδεύσουν ακόμη περισσότερο στα μαθήματα τους και αφετέρου για να καλλιεργήσουν στη ζωή τους τις αρχές του ανθρωπισμού, που σήμερα απουσιάζουν σε σημαντικό βαθμό από την καθημερινότητα του πλανήτη μας.

    



{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI