Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δήλωση Γ. Παπανδρέου, Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Εν όψει της Συνόδου του Συμβουλίου Κορυφής, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θεωρεί ότι, υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες να βρεθεί έντιμη και αμοιβαίως επωφελής συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας.
Η συμφωνία μπορεί και πρέπει να έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:
– Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.
– Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
– Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.
– Υιοθέτηση ενός Ελληνικού Σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μην χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.
Τέλος, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών πιστεύει ότι, μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να τεθεί για έγκριση από τον Ελληνικό λαό μέσω δημοψηφίσματος, ενώ η Κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει αυτή την διαδικασία τώρα, πριν την τελική διαπραγμάτευση.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά της. Επισημαίνοντας ότι, η τυφλή σύγκρουση αντιβαίνει στο πνεύμα και το κεκτημένο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα βλάψει τα συμφέροντα της ΕΕ και της Ελλάδας, Πυξίδα και για τις δυο πλευρές, απαιτείται να είναι μια κοινή πλεύση και συμφωνία που να υπηρετεί το αμοιβαίο συμφέρον.
Καλώ τους εταίρους μας να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό.
Να μην επιτρέψουν η χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία να μετατραπεί σε χάος.
Οι ευθύνες όλων είναι αντιμέτωπες με μια ιστορική πρόκληση.
Ανταποκριθείτε σε αυτές και να είστε βέβαιοι ότι, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα εκφράσουν την υποστήριξη τους με τον πιο καθαρό τρόπο.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI