Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Τσίπρας στη Μόσχα και 8 Απριλίου και 9 Μαίου!

Με ανοιχτές αγκάλες περιμένει η Μόσχα τον Έλληνα πρωθυπουργό. Και όχι μια αλλά δυο φορές! Την ώρα που η παραφιλολογία για... επικείμενη συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας φουντώνει, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα και στις 8 Απριλίου αλλά και στις 9 Μαΐου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται δυο φορές σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα στη Μόσχα. Και εξήγησε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει (αν τελικά το αποφασίσει) δυο φορές στη Ρωσία το επόμενο διάστημα. 

Από το Κρεμλίνο έγινε πρόταση στον Έλληνα υπουργό να επισκεφτεί τη Μόσχα και στη συνέχεια, όπως είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ξεκίνησε η διαδικασία διευθέτησης της ημερομηνίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο ηγετών.
"Όταν γίνεται συντονισμός των προγραμμάτων, τότε αδιαμφισβήτητα λαμβάνονται υπ’ όψη οι επιθυμίες των προσκεκλημένων. Εκφράστηκε η επιθυμία, επιλέχθηκαν βολικές ημερομηνίες, γι’ αυτό και οι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας θα γίνουν στις 8 Απριλίου", τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν διευκρίνισε ότι το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 Απριλίου θα είναι μια επίσκεψη εργασίας και θα γίνουν συνομιλίες εργασίας με τον Β. Πούτιν, ενώ στις 9 Μαΐου, ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να είναι παρών στις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην Ημέρα της Νίκης (σ.σ. επέτειος της νίκης της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας). 

"Πρόκειται για διαφορετικές εκδηλώσεις", επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Β. Πούτιν, που δεν παρέλειψε να εκφράσει τη επιθυμία του Κρεμλίνου να ανταποκριθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και στις δύο  προσκλήσεις.

Στη συνάντηση κορυφής της 8ης Απριλίου, Πούτιν και Τσίπρας θα συζητήσουν για τα... πάντα και όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο θα υπογράψουν και διμερείς συμφωνίες. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχτεί την πρόσκληση για τις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου, την οποία μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί πολλοί άλλοι ξένοι ηγέτες. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, στο τέλος Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των ξένων ηγετών, οι οποίοι σχεδιάζουν και έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στον εορτασμό της Νίκης στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI