Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

του Οθωνα Ιακωβίδη

Διαβάσαμε (και μας το είπαν και οι τηλεοράσεις) ότι ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας (ο γνωστός “εθνικός εργολάβος”) κατέβαλε χθές στην Εφορία ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες (1.800.000) Ευρώ, αμέσως μόλις συνελήφθη, και έτσι δεν οδηγήθηκε στις φυλακές, για “φοροαποφυγή”.

Δεν ξέρω γιατί, έκανα αμέσως τη σκέψη πως η σύνταξη ενός χαμηλοσυνταξιούχου του ΟΑΕΕ, (δηλαδή το κόστος της ζωής του για ένα μήνα) είναι 500 Ευρώ (για την ακρίβεια είναι 486) το μήνα.

Αυτό σημαίνει πως ο κ. Λ. Μπόμπολας (εξέχον μέλος της οικονομικής ολιγαρχίας του Τόπου) σε λίγα λεπτά, βρήκε και κατέβαλε το ισόποσο τριών χιλιάδων εξακοσίων (3.600) μηνών (δηλαδή 300 ετών !!!) κόστους ζωής, ενός συνηθισμένου Έλληνα συνταξιούχου !!!!!

Και να σκεφτεί κανείς πως το ποσό αυτό, αποτελεί απλά ένα πρόστιμο και όχι όλο το ποσό τού φόρου, που είναι μέρος μόνο τού φορολογούμενου κέρδους, που είναι πολλαπλάσιο !!!!........

Δεν είχα συνειδητοποιήσει το πόσο πιο πολύ αξίζει (στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας) η ζωή ενός ανθρώπου από τη ζωή ενός άλλου !!!....

Ώρα (και σκέψεις) για αναθεωρήσεις περί τού τί είναι Δημοκρατία, καθώς (κατά τεκμήριο) στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πολλοί, ο Δήμος, δηλαδή ο Λαός.

Είναι ποτέ δυνατόν, οι πολλοί να αποφασίζουν να υποφέρουν, προκειμένου να ευτυχούν κάποιοι λίγοι ;;;;;;

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI