Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ενα ζημιάρικο … μπουρίνι στην Περαία (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)

Ξέσπασε στις 10 : 15 π. μ. σήμερα (20.5.15) στην Περαία και δεν φανταστήκαμε ότι θα μπορούσε να προξενήσει τόση ζημιά, ευτυχώς όμως χωρίς τραυματισμούς.

Σκόνη, φύλλα, πλαστικές σακούλες, χαρτιά κλπ «τα πήρε και τα σήκωσε», για λιγότερο από 5 λεπτά. Αρκετός όμως χρόνος για τον ξαφνικό αέρα να σαρώσει και κάποια δέντρα.

Έτσι το ένα από τα κλαδεμένα μεν αλλά πανύψηλα ( επικίνδυνα ίσως με τέτοιο ύψος ;), πεύκα στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας, δεν μπόρεσε να αντέξει στην μανία του.


Πολλά και χοντρά κλαδιά  αποκολλήθηκαν μαζί με μέρος του κορμού και πέφτοντας επάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια προκάλεσαν και την ζημιά στο δίκτυο.


Έσπασαν τρεις κολόνες της ΔΕΗ, το ρεύμα διακόπηκε και τα συνεργεία έπιασαν δουλειά.

Πρώτες κατέφθασαν η  τεχνική υπηρεσία  του Δήμου και η ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ., με γερανοφόρο όχημα και κλούβα, για το κόψιμο του υπολοίπου  πανύψηλου δένδρου.


Άλλα τέσσερα οχήματα της ΔΕΗ με δεκαμελές τεχνικό προσωπικό επίσης μετά από λίγο, με τουλάχιστον μία προς αντικατάσταση κολόνα.

Ο διευθυντής του σχολείου, μας δήλωσε, ότι είχε την πρόνοια να μην επιτρέψει να βγούν τα παιδιά από τις τάξεις τους όταν ξέσπασε το μπουρίνι.

Επίσης με αφορμή σπάσιμο κλαδιών από τα ίδια πεύκα στο παρελθόν, ότι είχε γράψει επιστολή προς τον Δήμο ζητώντας  κλάδεμα ή κόψιμο αυτών.

Ο Δήμος είχε απαντήσει, ότι το θέμα θα τακτοποιούνταν εν καιρώ.

Το μπουρίνι πρόλαβε τις εξελίξεις, ευτυχώς μόνο με ελάχιστες υλικές ζημίες.
Τελικά τα 2 δένδρα κόπηκαν όπως διαπιστώσαμε το απόγευμα.

(Βίντεο 8:45, μια επικίνδυνη στιγμή !).

Δείτε το σχετικό 


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI