Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ημέρα μνήμης προγόνων. (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Σε μια λιτή, σεμνή και συγκινητική τελετή κατάθεσης στεφανιών  εκ μέρους του Δήμου, αθλητικών, πολιτιστικών  και άλλων συλλόγων καθώς  και φορέων του Δήμου Θερμαϊκού, τιμήθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι των περιοχών Περαίας, Ν. Επιβατών και Αγ. Τριάδος.

Κυνηγημένοι από τους τόπους τους, Σμύρνη και Ανατολική Θράκη, πριν 92 χρόνια έγιναν οι πρώτοι έποικοι και ιδρυτές των χωριών αυτών.

Στα πλαίσια των διαφόρων εκδηλώσεων  μνήμης εντάσσεται  και η σημερινή.

Στο «Μνημείο Μνήμης» τιμήσαμε την προσφυγιά, το θάρρος, την ελπίδα και τον κόπο εκείνων,  που η βίαιη εκδίωξη και ο ξεριζωμός, στάθηκαν οι αφορμές για το νέο τους ξεκίνημα.

Σήμερα, σε χρόνια που ίσως πολλά και σημαντικά γεγονότα από το παρελθόν έχασαν την λάμψη της αρμόζουσας και ανάλογης σπουδαιότητάς  τους ή που τείνουν ακόμη και να ξεχαστούν, ας ψάξουμε αρχές, αναφορές και μνήμες σε άξιους προγόνους μας.

Θα δούμε ότι τους οφείλουμε πολλά.

Και αν το καταφέρουμε, μόνον τότε θα είμαστε άξιοι απόγονοί τους.


Δείτε το βίντεο  από την  σημερινή εκδήλωση 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI