Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Στην πρωτοπορία της ανακύκλωσης με το νέο δίκτυο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, υφασμάτων και υποδημάτων

Μια νέα, καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα, γραμμή στον τομέα της
ανακύκλωσης θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Θερμαϊκού, με την εγκατάσταση
στο εξής δικτύου συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, υφασμάτων και υποδημάτων. 
Με την υλοποίηση της νέας πρωτοβουλίας της η Δημοτική Αρχή, καθιστά το Δήμο στην πρωτοπορία των ΟΤΑ που υπερασπίζονται την ανακύκλωση ως μια σοβαρή διαδικασία προστασίας του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι ήδη η τοπική κοινωνία ανακυκλώνει γυαλί,πλαστικό, μέταλλο, συσκευασίες, μπαταρίες αφής, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι διαδικασίες για την ανάληψη των καθηκόντων της αναδόχου εταιρίας
ολοκληρώνονται και τις αμέσως επόμενες μέρες οι κάτοικοι του Δήμου θα
μπορούν να ανακυκλώνουν είδη ένδυσης και υπόδησης στους νέους ειδικούς
κάδους με την ανάλογη σήμανση που θα τοποθετηθούν σε πολλά σημεία
του Δήμου.

Στην υλοποίηση του νέου προγράμματος υπάρχουν δύο ακόμη νεωτεριστικά
στοιχεία. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέτει τα επαναχρησιμοποιημένα μεν ρούχα, που βρίσκονται όμως σε άριστη κατάσταση, στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου για την υποστήριξη άπορων οικογενειών. Επιπλέον, αντί για την απόδοση οικονομικού αντιτίμου, έχει δεσμευτεί να εφοδιάζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου με είδη διατροφής και προϊόντα που έχει ανάγκη.

«Ο Δήμος μας κερδίζει πολλαπλά. Αξιοποιώντας τη διαδικασία της ανακύκλωσης σε νέους τομείς, μειώνουμε δραστικά τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων σε ημερήσια και κυρίως ετήσια βάση, με την ανάλογη εξοικονόμηση πόρων. Πολύ σύντομα ευελπιστούμε ότι θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε στην πράξη και την ανακύκλωση των οικιακών τηγανέλαιων.

Παράλληλα, ευαισθητοποιούμε τους συμπολίτες μας και δημιουργούμε οικολογική συνείδηση. Στην περίπτωση της ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων επιχειρούμε ένα περαιτέρω βήμα, τη σύμπραξη της οικολογικής με την κοινωνική δράση. Χωρίς να απεμπολούμε τον καίριο ρόλο του Α΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε την ιδέα στους πολίτες πως οι δύο αυτές λειτουργίες μπορούν να εκκινούν και από την κοινωνία πριν καταλήξουν στην κοινωνία», τονίζει ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης.


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI