Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Πως κυβερνήσεις και επιχειρηματίες κατασκοπεύουν τη ζωή και τη συμπεριφορά μας.

Την ώρα που το θέμα του ίντερνετ παραμένει ακόμα ανοιχτό, το γεγονός ότι κυβερνήσεις και επιχειρηματικός κόσμος παρακολουθούν κάθε βήμα μας δεν χωρά αμφιβολία.
Όσο η τεχνολογία καλπάζει με αστραπιαίους ρυθμούς, τόσα περισσότερα δεδομένα για τη συμπεριφορά και τη ζωή μας αποθηκεύονται και διαμοιράζονται μεταξύ των εμπλεκομένων σε μια γιγαντιαία θεωρία συνωμοσίας άλλοτε που αποδεικνύεται ολότελα αληθινή.
Και τις περισσότερες μάλιστα φορές δεν παίρνουμε καν μυρωδιά τι σκαρώνεται κάτω από τις μύτες μας.
Δεν θα μιλήσουμε βέβαια για τα ολοένα και αυξανόμενα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που καταγράφουν κάθε σπιθαμή, μιας και αυτό είναι αυταπόδεικτο. Από τις αρχές του 2016, για παράδειγμα, στη Βρετανία αντιστοιχεί μία κάμερα κλειστού κυκλώματος ανά 11 πολίτες!
Αλλά και οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν είναι ακίνδυνες, καθώς κάθε ευρώ που ξοδεύουμε αποθηκεύεται σε λίστες καταναλωτικής συμπεριφοράς διαθέσιμες σε πολλούς και διάφορους. Οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν πλέον να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο ηλεκτρονικές και φυσικές (μέσω κάρτας) συναλλαγές με το πρόσχημα των «ύποπτων» συναλλαγών που έχουν την οσμή της τρομοκρατίας.
Και βέβαια όλοι οι κάτοχοι smartphone, όλοι μας δηλαδή, είναι θύματα τέτοιων πρακτικών, μιας και δεν συνειδητοποιούμε τον όγκο των πληροφοριών που αποθηκεύουν οι συσκευές μας για τα πάντα, από τις κινήσεις και τις ηλεκτρονικές αναζητήσεις μέχρι και ό,τι άλλο βάλει ο νους.
Όσο πιο προχωρημένο τεχνολογικά είναι ένα κινητό τηλέφωνο, τόσο καλύτερος φίλος είναι σε εταιρίες που μοσχοπουλούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε κάθε πιστό πελάτη. Κάθε φορά εξάλλου που κατεβάζουμε μια νέα εφαρμογή, οι πιθανότητες λένε πως αποθηκεύει δεδομένα για μας και το καλύτερο είναι πως για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες της δίνουμε και τη συγκατάθεσή μας από πάνω να το κάνει!
Κι αυτά δεν είναι παρά μόνο η αρχή…
Έξυπνες τηλεοράσεις
Ηλεκτρονικές αναζητήσεις και ιστορικό αναζητήσεων
 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τεχνολογίες ψηφιακής αναγνώρισης όπως για παράδειγμα κάμερες που στήθηκαν για την αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας
 Drones
Κι όταν έχεις το FBI να παραδέχεται ανοιχτά ότι καταπάτησε τα δικαιώματα του πολίτη, τόσο υπάρχουν σίγουρα πολλά ακόμα που δεν λέγονται. Γεγονός είναι πάντως πως ακόμα και η αμερικανική κυβέρνηση, που ξέρουμε πια πέραν αμφιβολίας ότι παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα, παραδέχτηκε (ειρωνικά;) πως οι νόμοι προστασίας των πολιτών χρειάζονται αναθεώρηση…πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI