Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σ Κουζινόπουλος: Δύο χρόνια διοίκησης Μαυρομάτη: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Τέτοιες μέρες, πριν δύο ακριβώς χρόνια, κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου τότε δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, έδινε όρκους πίστης στη Δημοκρατία και την ισοπολιτεία και διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι θα ασκήσει «δημοκρατική ενωτική διοίκηση», αντιμετωπίζοντας «ισότιμα» τους πολίτες, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Στη διετία που πέρασε από τότε, ο κ.Μαυρομάτης τήρησε τις δεσμεύσεις του αλλά από…την ανάποδη!
Μεταφέρουμε εδώ αυτολεξεί τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού  Γιάννη Μαυρομάτη, μετά την ορκωμοσία  και την ανάληψη των καθηκόντων του:
«Θέλουμε μία δημοκρατική διοίκηση ενωτική, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, που θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους πολίτες, δίνοντάς τους λογαριασμό καθημερινά με ενημέρωση σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα».

Οι προθέσεις του, φάνηκαν πριν ακόμη σβήσει ο απόηχος της ομιλίας Μαυρομάτη, καθώς στο δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί από το γραφείο του, λίγη ώρα αργότερα, πέρα από την ομιλία του δημάρχου, ήταν εξαφανισμένοι πλήρως οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γ.Τσαμασλής, Σπ.Κουζινόπουλος και Ντ. Μώραλη. Δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά όχι μόνο στις  ομιλίες που είχαν κάνει κατά την τελετή ορκωμοσίας, αλλά ούτε καν στην παρουσία τους. Λες και ήταν ανύπαρκτοι, αόρατοι ή απόντες. Ενώ το ίδιο «αόρατος» ήταν και ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού, Ι.Αλεξανδρής.

Οι  αποκλεισμοί από τις δημοτικές επιχειρήσεις
Οι διαβεβαιώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού περί ισοτιμίας  και Δημοκρατίας, έγιναν πράξη και τις επόμενες ημέρες, κατά την ανάδειξη των μελών των διοικητικών συμβουλίων στις δημοτικές επιχειρήσεις, όταν με τις οδηγίες του κ.Μαυρομάτη, αποκλείστηκαν από  τα Δ.Σ. αυτών των οργανισμών οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της ελάσσονος  αντιπολίτευσης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», παρά το γεγονός  ότι είχε λάβει το 20% στις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014.
Τα όσα επακολούθησαν, με τις απανωτές τοποθετήσεις φίλων του κ.Μαυρομάτη στις επιχειρήσεις αυτές, έκαναν αντιληπτούς τους λόγους που η δημοτική αρχή δεν ήθελε την παρουσία και τον έλεγχο από το δυναμικότερο τμήμα της αντιπολίτευσης, τη «Συμπολιτεία».  

Η επιχείρηση φίμωσης της «Συμπολιτείας»
Από κει και πέρα, δείχνοντας… πλήρη συνέπεια στις «δεσμεύσεις» και τις «διαβεβαιώσεις» του δημάρχου, η δημοτική αρχή, με τη σύμπραξη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Σπ.Αδαμίδη, επιδόθηκε σε μία επίδειξη  αντιδημοκρατικής και ολοκληρωτικής συμπεριφοράς, που παραπέμπουν σε άλλες, ανελεύθερες εποχές. Με απανωτές προσπάθειες φίμωσης της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο δημοτικό συμβούλιο, το κλείσιμο των μικροφώνων, τις συκοφαντίες  και τις προβοκάτσιες, τις αποβολές δημοτικών συμβούλων από την αίθουσα, μέχρι και την προτροπή του δημάρχου προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ.Τσαμασλή «να σηκωθείς και να φύγεις από τη συνεδρίαση».!
Πιστεύουν οι αφελείς, ότι με τέτοιες συμπεριφορές θα κλείσουν το στόμα της αντιπολίτευσης, θα την τρομοκρατήσουν, θα την κάνουν να πάψει να ασκεί τον έλεγχο στο έργο της διοίκησης, να σταματήσει να φέρνει στο φως ανεξήγητες συμπεριφορές, αδράνεια και ερασιτεχνισμό που επιδεικνύει καθημερινά η δημοτική αρχή.  Και κυρίως, να σταματήσει η «Συμπολιτεία» να θυμίζει προεκλογικές υποσχέσεις του κ.Μαυρομάτη που πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Αλλά για όλα αυτά, θα επανέλθουμε…



{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI