Web Informer Button

Οι Απόψεις

Στείλτε μας τις απόψεις σας να τίς δημοσιεύσουμε.

Το Θέμα της Ημέρας .

Η ποιο σοβαρή είδηση της ημέρας.Διαβάστε εδώ .

Οικονομία .

Διαβάστε εδώ.Κατατίθενται τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Πολιτική .

Εκλογές 2015: Νικητής των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε εδώ.

Εγκληματικότητα .

Μαχαιρωμένος βρέθηκε υπαξιωματικός του στρατού στην Κάρπαθο.Διαβάστε εδώ.

Κοινωνικά .

Πώς κατανέμονται οι 40000 θέσεις στους Δήμους.Διαβάστε εδώ.

Τοπικά νέα .

Ολα τα νέα της περιοχής μας. Διαβάστε εδώ.

Περιβάλλον .

Σύνοψη της νομοθεσίας της Ευρωπαικής Ένωσης.Διαβάστε εδώ.

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 42ου φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή.

Πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 42ου φεστιβάλ, στη μεγάλη γιορτή της νεολαίας.
15-16-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Το φεστιβάλ μας αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας.
Στα πλαίσια των προ φεστιβαλικών εκδηλώσεων διοργανώνουμε εκδήλωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 7.30 το απόγευμα
στην παραλία των Ν Επιβατών.
Ομιλήτρια  ΛΙΝΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ, στέλεχος του ΚΚΕ.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.

Thermaikos Triathlon 2016 - Διαδρομές

«Thermaikos Triathlon 2016»
Το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Αγώνα Τριάθλου με την επωνυμία
"Thermaikos Triathlon 2016 - Θερμαϊκός Τρίαθλο 2016"
Κυριακή  18  Σεπτεμβρίου 2016  12:00μ.μ.
Ν. Επιβάτες - Περαία
Δήμος Θερμαϊκού

Επίσημη Ιστοσελίδα του αγώνα www.thermaikostriathlon.com    


Ο στίβος της κολυμβητικής διαδρομής του Thermaikos Triathlon 2016 θα δημιουργηθεί στη θάλασσα των Νέων Επιβατών.
Δυτικά της σκάλας των Ν. Επιβατών, οι τριαθλητές θα κολυμπήσουν με κατεύθυνση δυτικά σε μια οριοθετημένη από μεγάλες εμφανείς σημαδούρες, κυκλική διαδρομή 750 μέτρων.

Την ασφάλεια των αθλητών θα φροντίζουν ο Υπεύθυνος της κολυμβητικής διαδρομής Νικόλας Ρεπανάς σε συνεργασία με τον Θεολόγο Εμμανουηλίδη και τους ναυαγοσώστες του από την Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με την άδεια του Κεντρικού Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης και την απόλυτη συνεργασία του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μηχανιώνας.
Η ποδηλατική διαδρομή του Thermaikos Triathlon 2016 ξεκινά από την πλατεία της παραλίας των Ν. Επιβατών.

Οι αθλητές καλούνται να καλύψουν 20.700μ επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως - δεξιά στροφή επί της οδού Ανθέων – αριστερή αναστροφή στη νησίδα της οδού Ανθέων – ευθεία επί της οδού Ανθέων – αριστερή στροφή επί της οδού Ξενίου Διός – αριστερή αναστροφή στη νησίδα επί της Ξενίου Διός – δεξιά στροφή επί της οδού Ανθέων – τέρμα Ανθέων και αριστερή ανατροφή – επανάληψη της ίδιας διαδρομής 3 φορές (3 Χ 6.900μ.) μετά τoν τρίτο κύκλο της διαδρομής -  δεξιά στροφή επί της οδού Κανάρη – τερματισμός στην πλατεία της παραλίας Ν. Επιβατών.

Την ασφάλεια των αθλητών έχουν αναλάβει 5 μοτοσικλετιστές υπό την καθοδήγηση του Υπεύθυνου της ποδηλατικής διαδρομής Σταμάτη Γιαννόπουλο σε απόλυτη συνεργασία με την Τροχαία Θέρμης με επικεφαλής τον Διοικητή της κ. Θωμά Κεσόγλου.
Η διαδρομή του δρόμου αντοχής των 5.000 μέτρων ξεκινά από την πλατεία της παραλίας των Ν. Επιβατών επί της οδού  Εθνικής Αντιστάσεως – συνεχίζει παραλιακά επί της πεζοδρομημένης οδού Κουντουριώτου – αναστροφή στο τέλος της οδού Ξενίου Διός στην Περαία και επιστροφή στην πλατεία της παραλίας των Ν. Επιβατών.
Την ασφάλεια των αθλητών θα εξασφαλίζει ο Υπεύθυνος του δρόμου αντοχής Δημήτρης Κασίμης σε συνεργασία με την Τροχαία Θέρμης αλλά και τις ομάδες εθελοντών.



Πληροφορίες μπορείτε να λάβετε αν επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2392076011 fax 2392076040, αν μας επισκεφτείτε στο γραφείο μας στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Περαίας στο τέρμα της οδού Κύπρου στην Άνω Περαία, αν στείλετε e-mail στο info@thermaikostriathlon.com  ή αν μας επισκεφτείτε ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις www.thermaikostriathlon.com, www.facebook.com/thermaikosthriathlon  

Η ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (που δεν έγινε)

(ανώνυμος ακηδεμόνευτος πολίτης)
Εξήμισι χρόνια κόντευαν να περάσουν από τότε που, η ύπουλη συμμορία των “ληστών με τα άσπρα κολάρα”, τους είχε πιάσει και τους είχε πετάξει σ' ένα μεγάλο και ευρύχωρο στρατόπεδο συγκέντρωσης, τυλίγοντας το μέλλον τους σε μια κόλλα χαρτί, που την είπαν “Μνημόνια”.

Από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας τους, κάποιοι, οι πιο ευαίσθητοι στη στέρηση της Ελευθερίας τους, άρχισαν να καταγγέλλουν το έγκλημα τής παράνομης κράτησής τους και να σκέφτονται το πώς θα μπορούσαν να δραπετεύσουν...

Ο ένας βρήκε τον άλλο (ομοϊδεάτη για δραπέτευση) και άρχισαν να συσκέπτονται. Ο αγανακτισμένος βρήκε τον απελπισμένο, ο φοβισμένος βρήκε τον οργισμένο, ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ, το καπάκι βρήκε τον τέντζερη και ο προβληματισμός άρχισε να οργανώνεται.

Το κακό, ήταν που το στρατόπεδο είχε τείχη αριστερά, δεξιά και στο κέντρο.

Αυτή η πολυδιάστατη τοπογραφία του στρατοπέδου, οδήγησε σε πολυδιάσπαση των επιλογών απόδρασης: Άλλοι θέλαν να σκαφτεί ένα μεγάλο λαγούμι στον αριστερό τοίχο, άλλοι απέκλειαν αυτή την επιλογή, θεωρώντας ότι το λαγούμι πρέπει να σκαφτεί κάτω από τον Δεξιό τοίχο, και άλλοι τεκμηρίωναν (με ατράνταχτους ισχυρισμούς) ότι το λαγούμι πρέπει να σκαφτεί κάτω από τον κεντρώο τοίχο.

Δεν έφταναν αυτοί οι διαχωρισμοί, άρχισαν να γίνονται και επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ διαφόρων αρχισκαφτιάδων, για το ποιος έχει πιο γερά μπράτσα !!...

Αυτό, διέλυσε κάποιες ομάδες και έστειλε τα μέλη τους μονίμως στο αναρρωτήριο, ψυχικά ερείπια !!!.

Πέραν αυτών, εμφανίστηκαν νέες ιδέες απόδρασης !..

Ένας, ένα πρωί, πέταξε την ιδέα, “αντί λαγούμια και μαλακίες” να δραπετεύσουν όλοι (αφού προπονηθούν κατάλληλα) με άλμα επί κοντώ !! άλλος, πρότεινε να το σκάσουν με ένα σμήνος ελικοπτέρων και ένας άλλος έπεισε αρκετούς αιχμαλώτους πως έχει τις άκριες για ιπτάμενο δίσκο !!!

Αλλά και πέραν όλων αυτών, αρκετοί, αποδέχθηκαν το ότι η αιχμαλωσία τους μπορεί να ήταν και καλύτερη (πιο άνετη) από τις περιπέτειες που θα είχαν κατά τη δραπέτευση και μετά από αυτή, και έτσι άρχισαν να αδιαφορούν για κάθε απόπειρα δραπέτευσης.

Οπότε, μία ωραία πρωία, ο γνωστός σε όλους για την κινητικότητά του, “Κοριός”, εκεί που περπατούσε μόνος, κάπου προς τη Δυτική Πύλη, κλωτσώντας βοτσαλάκια με τις σμπαραλιασμένες αρβύλες του, που του τις έδωσε η χήρα του αυτοκτονημένου Θανάση, βλέπει πως η μικρή βοηθητική πορτούλα δίπλα στη μεγάλη πύλη, δεν έχει κλειδωμένο το διπλό λουκέτο στη μπάρα ασφαλείας της !!

Κοιτάζει καλύτερα και βεβαιώνεται !...

Δεν μπορεί να το πιστέψει !!! Η πολυθρύλητη δραπέτευση, το όραμα κάθε αιχμάλωτου, η Ελευθερία, τους περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά!!

Θέλει να τρέξει, να προλάβει να το πεί σ' όλους !!! Θα τους τρελλάνει !!.... θα τρελλαθούν όλοι τους απ' τη χαρά τους !!

Σκέφτεται πως, τώρα, χρειάζεται ψυχραιμία.. Ψυχραιμία και συντονισμός όλων. Δεν χρειάζονται ούτε λαγούμια, ούτε άλματα επί κοντώ, ούτε ελικόπτερα και ιπτάμενοι δίσκοι.

Η πορτούλα είναι ανοιχτή !!! Μία νέα Κερκόπορτα, περιμένει να γραφεί στην ιστορία !!....

Πλησιάζει, σιγά και προφυλακτικά, σε μία μάζωξη αιχμαλώτων που συνεδριάζουν με θέμα “Αστική ή Άμεση Δημοκρατία”.

Ζητά την άδεια να διακόψει γιά λίγο τη διαδικασία για “κάτι το επείγον”. Του τη δίνουν.

- Παιδιά, το πορτάκι της Δυτικής Πύλης, είναι ξεκλείδωτο !!! Μπορούμε το βράδυ να οργανώσουμε τη δραπέτευσή μας !!! λέει.

Ο Τάκης, από το προεδρείο της Συντονιστικής, τον κοιτάζει άγρια.

- Αυτό είναι το επείγον που μας διέκοψες τη διαδικασία ; Ξέρεις πόσες φορές ακούσαμε προτάσεις για τα πορτάκια των πυλών ?

Ο Κοριός, προσπαθεί να του δώσει να καταλάβει : - Ποτέ ως τώρα δεν είπαμε για κάποιο πορτάκι που είναι ξεκλείδωτο !!

- Αυτό που σου λέω. Πορτάκια, τέλος. Το θέμα είναι αν πρέπει , στην Άμεση Δημοκρατία, η Παιδεία να ασκείται και από Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Αυτό συζητάμε τώρα. Αυτό είναι το σημαντικό. Και μη μας διακόπτεις .....

Ο Κοριός δεν το πιστεύει!!! Ο Τάκης, που απ' το πρωί ως το βράδυ μιλά για την ανάγκη δραπέτευσης, δεν κατάλαβε με μιάς τη μεγάλη ευκαιρία !! Δεν “έπιασε” την τεράστια διαφορά (ότι το πορτάκι ήταν ξεκλείδωτο) από τις άλλες φορές που έγινε κουβέντα για τα πορτάκια!!

Εν τω μεταξύ, περπατώντας σκεφτικός, έχει φθάσει σε μια άλλη ομάδα αιχμαλώτων, γνωστή για την επαναστατικότητα των λεγομένων της, που συνεδριάζει με θέμα “Η ανατροπή των Μνημονίων”.

Τον λόγο έχει η γνωστή σε όλο το στρατόπεδο “Μπουμπουλίνα” (αποκαλούμενη χαϊδευτικά Μπουμπού) που αγορεύει ξαναμμένη. Ο Κοριός περιμένει υπομονητικά να τελειώσει την παρέμβαση της, που την έχει ακούσει αρκετές φορές. Όταν η Μπουμπού τελειώνει, ο Κοριός ζητά τον λόγο : - Παιδιά, το πορτάκι της Δυτικής πύλης, είναι ξεκλείδωτο !!! Μπορούμε το βράδυ να οργανώσουμε τη δραπέτευσή μας !!!

Ο συντονιστής της συζήτησης κάτι πάει να πεί, αλλά τον διακόπτει η Μπουμπού που πετάγεται φουριόζα: - Αυτή η ιστορία με τα πορτάκια και τις πύλες, έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Το Σύστημα, δεν μπορεί να ανατραπεί από μέσα !! Μόνο με επανάσταση θα το ανατρέψουμε. Και δεν συζητάμε για πύλες και πορτάκια. Τέλος. Και μη μας απασχολείς με πράγματα που δεν υπάρχουν !!....

- Ρε παιδιά το πράγμα είναι, τώρα, πολύ απλό !!

Ο Συντονιστής παίρνει το λόγο: - Πάρε δρόμο και δίνε του. Και λίγο ντροπή !! Υπάρχουν διαδικασίες !! Δεν μπορείς να διακόπτεις ένα θέμα , με ασυναρτησίες !!...

Ο Κοριός, σηκώνεται και φεύγει.

Εκεί που περπατά, περνά από μπροστά του ο επωνομαζόμενος “Άρης”, εξ αιτίας της πυκνής γενειάδας του και της επαναστατικής φρασεολογίας του.

- Ρε Άρη, έλα να σου πώ κάτι (του λέει ο Κοριός). Ξέρεις τι είδα σήμερα;

- Τί είδες ρε Κοριέ ;

- Το πορτάκι της Δυτικής πύλης, είναι ξεκλείδωτο !!! Μπορούμε το βράδυ να οργανώσουμε τη δραπέτευσή μας !!! Με σχετική άνεση !!! Τί λές ;

Ο Άρης χαϊδεύει τα γένια του σκεφτικός, ατενίζοντας το άπειρο. Μετά γυρνά και λέει στον Κοριό: - Άντε και βγαίνουμε. Μετά ;;; Μετά τί γίνεται ;;; Άσε που μπορεί να είναι και παγίδα !!... Γιατί το αφήσαν ξεκλείδωτο ;; Αναρωτήθηκες ;; Ξανάγινε αυτό ;; και όσο το σκέφτομαι, τόσο και πιο σίγουρος γίνομαι πως είναι παγίδα !! Άσε, ρε. Δεν θα μας πιάσουν κώτσους.

- Ρε Άρη, μπορεί ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι η απόδραση θα πετύχει ;; Ποτέ !!!

- Άσε, ρε Κοριέ! Δεν θα μας πιάσουν Κώτσους....

- Ρε Άρη, ποτέ δεν θα ξαναβρούμε τέτοια ευκαιρία !

- Άσε, ρε Κοριέ! Δεν θα μας πιάσουν Κώτσους.... λέει ο Άρης κι απομακρύνεται, ανάβοντας ατάραχος ένα τσιγάρο....

Ο Κοριός πάει να σκάσει !!

- Τί πρέπει να γίνει, για να δραπετεύσουμε, Θέ μου ;;; σκέφτεται, καθώς παίρνει το δρόμο για τη σκηνή του, αμίλητος, απογοητευμένος, πικραμένος...

(Το κείμενο γράφηκε με αφορμή τα πενιχρά αποτελέσματα στην υποστήριξη της προσπάθειας κάποιων ακηδεμόνευτων πολιτών, για τη δημιουργία μίας ΛΑΪΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ στην, ανοιχτή ακόμη, “Υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ/Γεωργίου” που, κατά την άποψη τους, αποτελεί την Κερκόπορτα για τη δραπέτευση της κοινωνίας από την αιχμαλωσία των Μνημονίων) http://www.aitiseis.com/dikeidiki


Για την αντιγραφή
Όθων Ιακωβίδης

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με τον πιο λαμπρό τρόπο γιόρτασε φέτος την Παναγία Φανερωμένη τη Μηχανιώτισσα ο Δήμος Θερμαϊκού. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του τίμησε το Δήμο και τη μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή του τόπου.

Η Νέα Μηχανιώνα και συνολικά ο Δήμος Θερμαϊκού φόρεσε χτες τα γιορτινά του και υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που για πρώτη φορά επισκέπτεται την περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Αποδεχόμενος το αίτημα του Δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, ο κ. Παυλόπουλος όχι μόνο παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία Φανερωμένη, αλλά τίμησε τον τόπο, καταθέτοντας στεφάνι στο άγαλμα του ιδρυτή της Νέας Μηχανιώνας, Μαργαρίτη Ευαγγελίδη και μιλώντας με τα θερμότερα λόγια για το Δήμο Θερμαϊκού.

Με κάθε επισημότητα, οι πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και δεκάδες χιλιάδες πιστοί υποδέχτηκαν τον πρώτο πολίτη της χώρας, αλλά και τους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, που επίσης τίμησαν μαζικά τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις και τίμησαν τα εννιάμερα από την Κοίμηση της Θεοτόκου, στη θαυματουργή ιερή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, που εδώ και εκατό χρόνια προσελκύει δεκάδες χιλιάδες πιστούς στη Νέα Μηχανιώνα για να προσκυνήσουν τη χάρη Της.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια σεμνή τελετή στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη Νέας Μηχανιώνας, αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη Θερμαϊκού, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Μαυρομάτης του επέδωσε και το «Κλειδί της Πόλης».

Στο χαιρετισμό του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού επισήμανε τη σπουδαιότητα των τιμητικών εκδηλώσεων για τα εννιάμερα της Παναγίας, που διοργανώνονται κάθε χρόνο με επίκεντρο τη Νέα Μηχανιώνα, ενώ με την ιστορική αναφορά του κατέδειξε τη σύνδεση που έχει ο τόπος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα με την Παναγία. Ένας τόπος που «γεννήθηκε» από πρόσφυγες κι από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής, με θεμέλιο λίθο την ιερή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, την οποία έφεραν με τα λιγοστά υπάρχοντά τους οι Μηχανιώτες σε μια ελώδη περιοχή, η οποία έμελλε να εξελιχθεί μια αξιοζήλευτη σύγχρονη πόλη, όπως τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.


«Συμβολική αλλά και ουσιαστική η παρουσία σας εδώ σήμερα», είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Η παρουσία του πρώτου πολίτη της Ελλάδας, του πρώτου άρχοντα της χώρας. Γιατί, για όλους μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η ίδια η πατρίδα και η ανθρώπινη ψυχή της. Γιατί εσείς συμβολίζετε και την ενότητα του έθνους και τη σταθερότητα της χώρας μας και το πρόσωπό της με την άριστη γνώση της ελληνικής κουλτούρας, τη μετριοπάθεια, τη σοβαρότητα και καλλιέργεια που σάς διακρίνει. Η παρουσία σας εδώ σήμερα, στη σημαντικότερη θρησκευτική μας γιορτή, μάς γεμίζει χαρά, αλλά και εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία που αποδεικνύει σήμερα ότι εκτελεί μια από τις μέγιστες υποχρεώσεις της: να συμμετέχει ενεργά στις καθημερινές εκφάνσεις της ζωής μας, ως φυσική και ηθική συμπαραστατική δύναμη των αγώνων και των προσπαθειών κάθε Έλληνα. Πόσο δε μάλλον σε μια εποχή που η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με απαιτητικά ζητήματα, μεγάλες προκλήσεις που ξεπερνούν τα σύνορά μας».

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, σημειώνοντας ότι «το κύμα της αναγκαστικής προσφυγιάς που έφερε η Μικρασιατική καταστροφή οδήγησε τους προγόνους μας εδώ. Εδώ ρίζωσαν. Εδώ αντάμα με το κύμα της πλατιάς θάλασσας που διάλεξε η ίδια η Παναγιά να στήσουνε τις ζωές τους και να προκόψουνε. Εδώ, που φυλάσσουμε την εικόνα Της, δοξάζουμε τη χάρη Της, θυμόμαστε, τιμούμε την καταγωγή μας και προσπαθούμε. Σήμερα, διδαγμένοι απ’ το παρελθόν, ίσως και πιο σοφοί απ’ τις βασάνους, απ’ τις ιστορικές αλήθειες που ο χρόνος έβγαλε στην επιφάνεια, η επαναφορά συζήτησης του προσφυγικού θέματος με άλλους όρους, σε νέο χωροχρονικό πλαίσιο, είθε να φέρει λύσεις αντάξιες της προόδου που έχει σημειώσει η ανθρωπότητα μέσα σε έναν αιώνα».

Ο κ. Μαυρομάτης εκτός από το «Κλειδί της Πόλης» επέδωσε στον κ. Παυλόπουλο μια ρέπλικα αρχαίου νομίσματος που ανακαλύφθηκε στην περιοχή, αλλά και μια εικόνα της Παναγίας.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή που του γίνεται, λέγοντας ότι δεν αφορά στο πρόσωπο του αλλά στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παράλληλα όμως έστειλε και πολιτικά μηνύματα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, σημειώνοντας πως «είναι χρέος μας να θυμόμαστε τις γενοκτονίες, όχι με τάση εκδίκησης, η εκδίκηση είναι ένα αίσθημα άγνωστο σε εμάς. Εμείς τείνουμε χείρα φιλίας προς την Τουρκία και αν θυμίζουμε αυτές τις γενοκτονίες, είναι γιατί οι πιθανότητες επανάληψης στο μέλλον, δεν έχουν δυστυχώς εξαλειφθεί. Μέσα από την ιστορική μνήμη κάνουμε το χρέος μας ως Έλληνες και ως φίλοι προς τη γείτονα Τουρκία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «η Ελλάδα στηρίζει ανεπιφύλακτα τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία και είναι "γέφυρα" ειρήνης και φιλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Ως Έλληνες αλλά και ως μέλη της Διεθνούς Κοινότητας και ως ισότιμοι Εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλουμε να μην λησμονούμε την θυσία των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επιτελώντας έτσι εθνικό χρέος το οποίο πηγάζει και από τις ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων του 1994 και του 1998 αντιστοίχως. Κι αυτό όχι για λόγους εκδίκησης, αφού το αίσθημα αυτό είναι εντελώς άγνωστο σ' εμάς, τους Έλληνες, όπως άλλωστε καταδεικνύει μ' ενάργεια το γεγονός στηρίζουμε ανεπιφυλάκτως την συνταγματική νομιμότητα στην φίλη και γείτονα Τουρκία και είμαστε γέφυρα ειρήνης και φιλίας ως προς τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Δύση γενικότερα. Αλλά διότι μόνον η άσβεστη μνήμη και αυτών των Γενοκτονιών μπορεί να γίνει οδηγός, μέσα στην σημερινή ζοφερή πραγματικότητα της τρομοκρατίας -κατ' εξοχήν της τζιχαντιστικής- που διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, από την οποία υποφέρει και η Τουρκία, προκειμένου να υπερασπισθούμε, ταυτοχρόνως, το μέλλον της Ανθρωπότητας και την τελική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των αδίστακτων εχθρών που απεργάζονται την διάλυση και την καταστροφή της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως είναι οφειλόμενος ο φόρος τιμής προς τον ιδρυτή της Νέας Μηχανιώνας, Μαργαρίτη Ευαγγελίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «πνευματικό φάρο του Ελληνισμού» και έκανε μνεία στο έργο και την προσφορά του.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Μαργαρίτη Ευαγγελίδη, όπου έδωσαν το παρόν, όπως και στο σύνολο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θερμαϊκού, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνος, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, οι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Θανάσης Βαρδαλής, Γιώργος Λαζαρίδης και Αριστείδης Φωκάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Δήμαρχοι Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Πυλαίας – Χορτάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αλλά και οι εκπρόσωποι των Αρχών και Φορέων του τόπου, όπως ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού κ. Στεφανής, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδας κ. Καραμαλάκης, ο Διοικητής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης κ. Κλιάκας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης κ. Πουλτίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Νικήτας Φραγκισκάκης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως, κ.κ. Παντελεήμων, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων κ.ά.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, παρέθεσε στη συνέχεια γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο οποίο τον ευχαρίστησε για την τιμή που περιποιεί στον τόπο η παρουσία του.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι ως χώρα μπορούμε και πρέπει να βγούμε από αυτή την κρίση δυνατοί και ενωμένοι, το οφείλουμε στην ιστορία και στη νέα γενιά, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις αρχές και τις αξίες εκείνων που την ίδρυσαν.



Το απόγευμα τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα ο εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνου, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της θαυματουργής ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, όπου το παρόν έδωσαν γι’ ακόμη μια χρονιά δεκάδες χιλιάδες πιστοί από όλη τη χώρα, που συνέρρευσαν στο μεγαλύτερο θρησκευτικό γεγονός της περιοχής, τιμώντας τη χάρη της Παναγίας, αλλά και το Δήμο Θερμαϊκού.

Thermaikos Triathlon 2016 - Λίγα λόγια από την Πρόεδρο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

«Thermaikos Triathlon 2016»
Το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Αγώνα Τριάθλου με την επωνυμία
"Thermaikos Triathlon 2016 - Θερμαϊκός Τρίαθλο 2016"
Κυριακή  18  Σεπτεμβρίου 2016  12:00μ.μ.
Ν. Επιβάτες - Περαία
Δήμος Θερμαϊκού

“Οι συμμετοχές επιβεβαιώνουν την ανάγκη της Θεσσαλονίκης για την διοργάνωση ενός αγώνα τριάθλου"
Το όνειρο να διοργανώσει ο Δήμος Θερμαϊκού ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και η συνεχόμενη ανάπτυξη του τριάθλου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι τα κίνητρα που μας οδήγησαν να  μιλάμε τώρα για τον πρώτο αγώνα τριάθλου στην Θεσσαλονίκη. Το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, αρμόδιο για τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Θερμαϊκού, τόλμησε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την διοργάνωση του Thermaikos Triathlon 2016. Η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών της Θεσσαλονίκης καθώς και της ευρύτερης περιοχής επιβεβαιώνει αυτή την ανάγκη. Έχουμε ήδη δεκάδες συμμετοχές αθλητών από την Θεσσαλονίκη αλλά και από την Κομοτηνή, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Χαλκιδική, τα Τρίκαλα, το Κιλκίς, τα Ιωάννινα, την Λάρισα, την Βέροια, το Βόλο, την Πτολεμαΐδα και την Αθήνα.  
Μετά από πολύμηνη προσπάθεια λοιπόν υλοποιούμε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου το Thermaikos Triathlon στην περιοχή των Ν. Επιβατών και της Περαίας.
Το όριο των συμμετοχών μας είναι στους 300 αθλητές και μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων σας προσκαλώ όλους να γίνετε αρωγοί αυτής της προσπάθειας και μέσα από τη συμμετοχή σας να εμπνεύσετε νέους αθλητές.
Επίσης προσκαλώ όλους τους δημότες μας να αγκαλιάσουν άλλη μια αθλητική διοργάνωση όπως ενεργά στηρίζουν κάθε αθλητική δράση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.
Οι συνεργάτες μου κι εγώ υποσχόμαστε μια άρτια διοργάνωση αντάξια της προσπάθειας που θα καταβάλουν αθλητές και εθελοντές και είμαστε σίγουροι ότι θα έχετε από το δήμο Θερμαϊκού τις καλύτερες εντυπώσεις!

Κατερίνα Χατζηχριστοφή
Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ


Επίσημη Ιστοσελίδα του αγώνα www.thermaikostriathlon.com    

Πληροφορίες μπορείτε να λάβετε αν επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2392076011 fax 2392076040, αν μας επισκεφτείτε στο γραφείο μας στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Περαίας στο τέρμα της οδού Κύπρου στην Άνω Περαία, αν στείλετε e-mail στο info@thermaikostriathlon.com  ή αν μας επισκεφτείτε ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις www.thermaikostriathlon.com, www.facebook.com/thermaikosthriathlon  


Δείτε τι γνωρίζει το Facebook για εσάς

To Facebook γνωρίζει πολύ περισσότερα για την προσωπική σας ζωή από ότι πιστεύετε. Λόγω της ολοένα και πιο επιθετικής πολιτικής για την διαφήμιση που εφαρμόζει η εταιρεία, το Facebook μπορεί πια να παρακολουθεί όλο τον ιστό. Η εταιρεία συγκεντρώνει μια λίστα με προσωπικά στοιχεία για κάθε χρήστη που περιλαμβάνουν σημαντικά γεγονότα της ζωής αλλά και πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος.

Φυσικά όλα αυτά με την άδειά σας αφού κατά την εγγραφή σας συμφωνήσατε στους Όρους χρήσης της υπηρεσίας.

Το Facebook δημοσίευσε ένα νέο portal για ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών του στη στοχευμένη διαφήμιση αλλά και για τις προτιμήσεις στις ρυθμίσεις των διαφημίσεων, προσπαθώντας να γίνει πιο κατανοητή η γραμμή που ακολουθεί.

Τα εργαλεία του portal αποκαλύπτουν 98 προσωπικά σημεία δεδομένων που χρησιμοποιεί το Facebook για να στοχεύσει τις διαφημίσεις της σελίδας ειδικά σε σας.

Υπάρχουν πολλά προφανή χαρακτηριστικά που γνωρίζει το Facebook για τους χρήστες του, όπως το αν παντρευτήκατε, αν μόλις επέστρεψατε από διακοπές, ή αν πρόκειται να αποκτήσετε μωρό. Τα περισσότερα από τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα συλλέγονται όταν οι δημοσιεύετε κάτι στο Facebook ή ενημερώνετε τα προφίλ σας.


Στη συνέχεια, όμως υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που σίγουρα δεν έχουν υποβληθεί οικειοθελώς, όπως ο αριθμός των πιστωτικών καρτών που έχετε, αν είστε επενδυτής, σε τι επενδύετε, αν υπάρχει ισορροπία στην πιστωτική σας κάρτα, αν χρησιμοποιείτε κουπόνια, και κατά πόσον είναι πιθανό να μετακινηθείτε.

Η Washington Post προσπάθησε να συλλέξει όλες τις πληροφορίες, που συγκεντρώνει το μεγαλύτεο κοινωνικό δίκτυο. Φανταστείτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παρακάτω στα χέρια διαφημιστών. Για όσους αμφιβάλλουν για την αξία τους να υπενθυμίσουμε ότι το Facebook έχτισε μια αυτοκρατορία 355 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδόν εξ ολοκλήρου από αυτές.

Ας δούμε τι γνωρίζει το Facebook για εσάς:
Τοποθεσία
Ηλικία
Γενιά
Γένος
Γλώσσα
Επίπεδο Εκπαίδευσης
Πεδίο μελέτης
Σχολείο
Συγγένειες
Εισοδήματα από την εργασία σας
Ιδιοκατοίκηση και τύπος
Τιμή σπιτιού
Μέγεθος ακινήτου
Τετραγωνικά του σπιτιού
Το έτος που χτίστηκε το σπίτι
Σύνθεση του νοικοκυριού
Χρήστες που έχουν μια επέτειο εντός 30 ημερών
Χρήστες που βρίσκονται μακριά από την οικογένεια ή την πατρίδα
Χρήστες που είναι φίλοι με κάποιον που έχει μια επέτειο, παντρεύτηκε ή προσλήφθηκε, ή μετακόμισε πρόσφατα, ή έχει γενέθλια σε λίγο
Χρήστες με σχέσεις σε μεγάλες αποστάσεις
Χρήστες με νέες σχέσεις
Χρήστες που έχουν νέες θέσεις εργασίας
Χρήστες που δουλεύουν πρόσφατα
Νιόπαντροι
Οι χρήστες που έχουν μετακινηθεί πρόσφατα
Οι χρήστες που έχουν τα γενέθλια τους σύντομα
Γονείς
Μέλλοντες γονείς
Μητέρες, διαιρούμενες σε «είδη» (κλασικές, μοντέρνες, κλπ)
Χρήστες που είναι πιθανό να εμπλακούν στην πολιτική
Συντηρητικοί και φιλελεύθεροι
Κατάσταση σχέσης
Εργοδότης
Βιομηχανία
Τίτλος εργασίας
Τύπος γραφείου
Ενδιαφέροντα
Χρήστες που κατέχουν μοτοσικλέτες
Χρήστες που σχεδιάζουν να αγοράσουν αυτοκίνητο (και τι είδους / μάρκα του αυτοκινήτου, και πόσο σύντομα)
Χρήστες που αγοράζουν εξαρτήματα αυτοκινήτων ή έχουν αγοράσει εξαρτήματα πρόσφατα
Χρήστες οι οποίοι είναι πιθανό να χρειαστούν τμήματα ή υπηρεσίες αυτοκινήτων
Το στυλ και η μάρκα του αυτοκινήτου που οδηγείτε
Το έτος που αγοράσατε το αυτοκίνητο
Ηλικία του αυτοκινήτου
Πόσα χρήματα είναι πιθανό να ξοδέψει κάποιος για το επόμενο αυτοκίνητο
Από που είναι πιο πιθανό να αγοράσει ο χρήστης το επόμενο αυτοκίνητο
Πόσοι υπάλληλοι δουλεύουν στην εταιρείας σας
Χρήστες που κατέχουν μικρές επιχειρήσεις
Χρήστες που εργάζονται στον τομέα διαχείρισης ή είναι στελέχη
Χρήστες που έχουν δωρίσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς
Λειτουργικό σύστημα
Χρήστες που παίζουν παιχνίδια
Χρήστες που κατέχουν μια κονσόλα παιχνιδιών
Χρήστες που έχουν δημιουργήσει ένα συμβάν (event) στο Facebook
Χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει το Facebook Payments
Χρήστες που έχουν ξοδέψει πάνω από το μέσο όρο στο Facebook Payments
Χρήστες που διαχειρίζονται μια σελίδα στο Facebook
Χρήστες που έχουν ανεβάσει πρόσφατα φωτογραφίες στο Facebook
Τον περιηγητή διαδυκτίου
Την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Πρόωρη ή καθυστερημένη υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας
Ομογενείς
Χρήστες που ανήκουν σε μια πιστωτική ένωση, εθνική τράπεζα ή περιφερειακή τράπεζα
Χρήστες που επενδύουν (συνολικά και ξεχωριστά ανάλογα με το είδος των επενδύσεων)
Αριθμός των πιστωτικών καρτών
Χρήστες που χρησιμοποιούν συχνά πιστωτικές καρτες
Τύπος πιστωτικής κάρτας
Χρήστες που έχουν χρεωστικές κάρτες
Χρήστες που έχουν χρήματα στην πιστωτική κάρτα τους
Χρήστες που ακούν ραδιόφωνο
Προτίμηση στις τηλεοπτικές εκπομπές
Χρήστες που χρησιμοποιούν μια κινητή συσκευή (συνολικά και ξεχωριστά ανάλογα με τη μάρκα που χρησιμοποιούν)
Τύπος σύνδεσης στο Internet
Χρήστες που απέκτησαν πρόσφατα smartphone ή tablet
Χρήστες που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ενός smartphone ή tablet
Χρήστες που χρησιμοποιούν κουπόνια
Τύποι αγορών οικιακής χρήσης και ειδών ένδυσης
Ποιο μήνα του έτους πραγματοποιεί τις περισσότερες αογρές ο κάθε χρήστης.
Χρήστες που αγοράζουν μπύρα, κρασί ή γενικά οινοπνευματώδη ποτά
Χρήστες που αγοράζουν από παντοπωλεία (και τι είδη)
Χρήστες που αγοράζουν προϊόντα ομορφιάς
Χρήστες που αγοράζουν τα φάρμακα για την αλλεργία, τον βήχα, φάρμακα για το κρύωμα, προϊόντα για την ανακούφιση από τον πόνο, και χρήστες που αγοράζουν υπερβολικά πολλά φάρμακα
Χρήστες που ξοδεύουν χρήματα για προϊόντα οικιακής χρήσης
Χρήστες που ξοδεύουν χρήματα για προϊόντα για τα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα
Χρήστες που οι περισσότερες αγορές αφορούν οικιακά προϊόντα
Χρήστες που έχουν την τάση να ψωνίζουν on-line (ή και offline)
Τύποι εστιατόριων που αρέσουν σε κάθε χρήστη
Τα είδη καταστημάτων που προτιμάτε
Χρήστες που είναι «δεκτικοί» σε προσφορές από εταιρείες που προσφέρουν online ασφάλιση αυτοκινήτων, τριτοβάθμια εκπαίδευση ή υποθήκες, και προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες ή δορυφορική τηλεόραση
Πόσο χρόνο ζει ένας μέσος χρήστης μέσα στο σπίτι
Χρήστες που είναι πιθανό να μετακινηθούν σύντομα
Χρήστες που ενδιαφέρονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ποδόσφαιρο, κρίκετ Ραμαζάνι κλπ
Χρήστες που ταξιδεύουν συχνά, για δουλειά ή για αναψυχή
Χρήστες που μετακινούνται για να εργαστούν
Μορφές διακοπών που κάνει κάθε χρήστης
Χρήστες που επέστρεψαν πρόσφατα από ένα ταξίδι
Χρήστες που χρησιμοποίησαν πρόσφατα ταξιδιωτικές εφαρμογές
Χρήστες που μοιράζονται τον χρόνο τους για να βοηθήσουν άλλους

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τον Θερμαικό (κατηγορία κινδύνου 4).




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έχοντας υπ’ όψιν έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Παρασκευή 12/08/16 και για τις επόμενες ημέρες, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στο Δήμο Θερμαικού, με βάση τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαικού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση ανάγκης να ενημερώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και το Δήμο Θερμαικού.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ

Ίδρυση 4θέσιου δημοτικού σχολείου ειδικής αγωγής στην Κερασιά Θερμαικού.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της η σημερινή διοίκηση του δήμου, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα εκπαίδευσης και σχολικής στέγης. Στην ανατολική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει ειδικό δημοτικό σχολείο και οι ανάγκες είναι επιτακτικές.

Ο δήμος μας, προετοίμασε και υπέβαλε πλήρη πρόταση, ενώ η Αντιδημαρχία Παιδείας ήταν σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και συγκεκριμένα:

1. Με το υπ’ αριθ. 179/11-12-2014 έγγραφο της γνωρίζει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το ποσό για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του σχολείου.

2. Με το υπ’ αριθ. 18973/11-8-2015 έγγραφο της διαβιβάζει στην Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Θεσ/νίκης την βεβαίωση δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου.

3. Με την υπ’ αριθ. 113/30-3-2016 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί θετικά για την ίδρυση 4θέσιου δημοτικού σχολείου ειδικής αγωγής.

4. Με το υπ’ αριθ. 30/30-3-2016 έγγραφο της γνωρίζει στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου τα λειτουργικά έξοδα του Ειδικού Σχολείου & των τμημάτων ένταξης.

5. Με το υπ’ αριθ. 5440/1-4-2016 έγγραφο διαβιβάζεται στην Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Θεσ/νίκης η απόφαση του Δ.Σ. και βεβαιώσεις δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα του Ειδικού Σχολείου & των τμημάτων ένταξης.

Τελικά και κατόπιν δύο προσωπικών παραστάσεων του δημάρχου κ. Μαυρομάτη Ιωάννη στον υπουργό Παιδείας, επιτεύχθηκε η ίδρυση 4θέσιου δημοτικού σχολείου ειδικής αγωγής στο δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του παλιού δημοτικού Νέας Κερασιάς (http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/22728-10-08-16-anakoinonontai-oles-oi-neoidrytheises-domes-eidikis-agogis-kai-ekpaidefsis).

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού δήλωσε ότι: «Το Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι δημόσιο σχολείο, για παροχή ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θεωρούνται τα άτομα που έχουν σημαντική δυσκολία μάθησης και προσαρμογής εξαιτίας σωματικών, διανοητικών, ψυχολογικών, συναισθηματικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων. Τα σχολεία αυτά, στελεχώνονται με το αναγκαίο διδακτικό και άλλο επιστημονικό, υποστηρικτικό και βοηθητικό προσωπικό και εφοδιάζονται με σύγχρονα μέσα. Τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά, εντάσσονται σε ομάδες που συγκροτούνται λαμβανομένων υπόψη της ηλικίας και των ιδιαιτεροτήτων κάθε παιδιού, καθώς και της πολυθεματικά αξιολογημένης ειδικής αγωγής, που προσδιορίζεται για αυτά. Ο αριθμός των μαθητών στις ομάδες καθορίζεται, με βάση τις αξιολογημένες ανάγκες κάθε παιδιού. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, πιστή στην τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, θέτει στην υπηρεσία των δημοτών της, μια ακόμη εξαιρετική παροχή υπηρεσίας, που στοχεύει και αγκαλιάζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Ορισμός Αντιδημάρχων στον δήμο Θερμαικού. Νέος Αντιδήμαρχος καθαριότητας ο Θ. Μπίρος.

ο Θωμάς Μπίρος αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος καθ’ ύλην Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, της Δημοτικής Ενότητας Επανομής και των Δημοτικών Κοινοτήτων Περαίας και Νέων Επιβατών.

Ο Δήμαρχος Θερμαΐκού Γιάννης Μαυρομάτης έκανε δεκτή την παραίτηση του Αντιδημάρχου Νίκου Γιάκη και όρισε τους Φώτη Τζάκη και Θωμά Μπίρο Αντιδημάρχους.

Διαβάστε την απόφαση του Δημάρχου ΕΔΩ

*Εμείς να ευχηθούμε και στους δύο καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους.

Μην ξεπλένετε αμέσως το "αλάτι" της θάλασσας!

Πηγαίνετε στη θάλασσα για να δροσιστείτε. Συχνά μπαίνετε μέσα και βγαίνετε σε πέντε λεπτά, κατευθύνεστε προς τα ντους για να «ξεπλύνετε» το αλάτι…

Μπορεί το αλάτι και νερό της θάλασσας να σας ενοχλεί αλλά δεν φαίνεται πως συμφωνούν οι επιστήμονες… ούτε και ο Ιπποκράτης που πρώτος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού…

Το νερό της θάλασσας έχει ευεργετικές ιδιότητες και αυτές δεν είναι λίγες… Πριν λοιπόν τρέξετε να το ξεπλύνετε σκεφτεί το… Αντίθετα βέβαια, και δεν είναι της παρούσης, η άμμος της παραλίας δεν φαίνεται τόσο αθώα…*

Δείτε μερικούς λόγους που, ίσως, σας πείσουν την επόμενη φορά να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το αλάτι της θάλασσας:

Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη η βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.

Καθώς απωθεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σας, το θαλασσινό αλάτι κάνει το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Επίσης, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να αυξάνει την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.

Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Εάν έχετε ακμή στην επιδερμίδα σας, τότε το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για εσάς. Διατηρεί το δέρμα σας καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων στο δέρμα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό πίλινγκ. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για καιρό καλύτερο τόνο στην επιδερμίδα τους και πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.

* Αναλύσεις στο νερό και την άμμο σε παραλίες της Χαβάης έδειξαν ότι η άμμος περιέχει άφθονα βακτήρια που υποδηλώνουν μόλυνση από κόπρανα, όπως τα e.coli (κοινώς: κολοβακτηρίδιο) και ο εντερόκοκκος.

Μάλιστα οι συγκεντρώσεις αυτών των βακτηρίων στην άμμο ήταν υψηλότερες απ’ ό,τι στο νερό.πηγή:earthshareme.com

Η αδειοδότηση του χώρου των ογκωδών λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα του Δήμου.

Μετά από ενέργειες της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου,  ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που ταλάνιζαν το τελευταίο διάστημα το Δήμο, βαίνει προς το τέλος του.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, μετά την υποβολή πλήρους φακέλου, αδειοδοτήθηκε από την  ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ της Π.Κ.Μ. χώρος για την προσωρινή εναπόθεση ογκωδών   και πλέον μπορούν να εναποτίθενται τα ογκώδη σε συγκεκριμένο σημείο της  περιοχής μας, ώστε να εξαλειφθεί η αντιαισθητική εικόνα της αλόγιστης εναπόθεσης των ογκωδών, οπουδήποτε και από οιονδήποτε και να υπάρξει ευταξία και ‘’πράσινο’’ σημείο του Δήμου. 

Με την ευκαιρία γίνεται έκκληση στους δημότες μας, να φροντίσουν και οι ίδιοι για την αισθητική και την καλή εικόνα του Δήμου και να μην εναποθέτουν τα ογκώδη αντικείμενά τους στους δρόμους κατά το ‘’δοκούν’’, αλλά ενημερώνοντας την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την αποκομιδή τους (τηλ. 2392330321).

Δ.Τ. υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.








Περαία, 02/08/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έχοντας υπ’ όψιν έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σας ενημερώνουμε ότι με βάση τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς της Π.Ε. Θεσσαλονίκης από σήμερα Τρίτη 02/08/16.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαικού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση ανάγκης να ενημερώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και το Δήμο Θερμαικού.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ








{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI