Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Tι λένε οι selfies για την προσωπικότητά σας;

Όλοι το έχουμε κάνει- αλήθεια υπάρχει κανείς εκεί έξω που να μην έχει τραβήξει έστω μία σέλφι στη ζωή του; Τι είναι όμως εκείνο που κάνει ανθρώπους κάθε ηλικίας, κουλτούρας, φύλου και θρησκείας, να τραβούν και να μοιράζονται selfies; H πρώτη απάντηση θα ήταν «ο ναρκισσισμός». Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Visual Communication Quarterly, έδειξε όμως ότι τα κίνητρα πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από την επίδειξη και την εμμονή με τον εαυτό μας.

"Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι όλοι ναρκισσιστές", σημειώνει ο συγγραφέας της μελέτης Steven Holiday. Αφού ανέλυσαν τα αποτελέσματα και τις συνεντεύξεις, οι ερευνητές αναγνώρισαν τρεις κατηγορίες μεταξύ αυτών που λαμβάνουν selfies: τους επικοινωνητές, τους αυτοβιογράφους και τους αυτο-διαφημιστές.
* Οι επικοινωνητές παίρνουν selfies κυρίως για να εμπλακούν σε μια συζήτηση με την οικογένειά τους, τους φίλους τους ή τους followers τους. Θέλετε για παράδειγμα να ξεκινήσετε μία συζήτηση για την αξία της ψήφου και να ενθαρρύνετε τους ακολούθούς σας να πάνε να ψηφίσουν; Βάλτε στον τοίχο σας μία σέλφι, τη στιγμή που ασκείτε το εκλογικό σας δικαίωμα!
* Οι αυτοβιογράφοι χρησιμοποιούντις σέλφι σαν ένα μέσο για να αποτυπώσουν γεγονότα-κλειδιά της ζωής τους και να διατηρήσουν κάποιες σημαντικές αναμνήσεις, χωρίς απαραιτήτως να αποζητούν το feedback των φίλων και των ακολούθων ή την εμπλοκή που αποζητούν οι επικοινωνητές.
* Aυτοί τέλος, που διαφημίζουν τον εαυτό τους, αποτελούν την μικρότερη από τις τρεις ομάδες. "Είναι εκείνοι που λατρεύουν να καταγράφουν κάθε στιγμή της ζωής τους. Καταγράφοντας και κοινοποιώντας στιγμές της ζωής τους, ελπίζουν να προβάλλουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους με έναν θετικό τρόπο".
"Πλέον μπορώ να πάω στο Facebook ή στο Instagram και να δω ότι πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να συμεμτάσχουν σε μία συζήτηση, με τις φωτογραφίες που ανεβάζουν”, σημειώνει ο Holiday. “Είναι μια ευκαιρία για αυτούς να εκφραστούν και να λάβουν feedback για αυτήν τους την έκφραση", πρόσθεσε.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI