Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Εγκαινιάζεται το έργο ‘’Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου μεταξύ Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας (έμπροσθεν του ΚΑΑΥ)’’

Ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα κατοίκων και επισκεπτών της τουριστικής ακτής του Δήμου Θερμαϊκού, επί πολλά έτη, πήρε σάρκα και οστά μόλις λίγες εβδομάδες πριν, χάρη στις άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής και συγκεκριμένα του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος το οραματίστηκε, το σχεδίασε και το πέτυχε συνεργαζόμενος με τον σημερινό Αρχηγό του Γ.Ε.Σ., υπό την ιδιότητά του ως Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.
   Πρόκειται για το έργο της διάνοιξης και της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου μεταξύ Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας, το οποίο ήταν μη προσβάσιμο λόγω της περίφραξης και των εγκαταστάσεων για την ψυχαγωγία αξιωματικών και υπαξιωματικών (Κ.Α.Α.Υ.), με αποτέλεσμα η Αγία Τριάδα να είχε αποκοπεί τελείως από την υπόλοιπη τουριστική ακτή του Δήμου.
   Έτσι η τουριστική ακτή, με τη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου στο ύψος των Κ.Α.Α.Υ. και της πλαζ του Ε.Ο.Τ., δε θα είναι πια αποκομμένη από τις τουριστικές  περιοχές των Ν. Επιβατών και της Περαίας, αφού με παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση αυτής της τραυματισμένης περιοχής, έχουμε στόχο να ‘’τραγουδήσουμε’’ ξανά μαζί της, οργανωμένα και με υποδομές, που θα φέρουν πάλι, παρά την οικονομική κρίση, το άνοιγμα των καταστημάτων και των παραθεριστικών σπιτιών.
   Για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής πραγματοποιήσαμε και μία σειρά άλλων έργων: ολοκληρώθηκαν στην περιοχή έργα αναβάθμισης και εξωραϊσμού, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, ενώ η μελέτη του έργου  ‘’Ανάπλαση παραλιακής ζώνης οικισμού Αγίας Τριάδας’’ αξιολογήθηκε πρόσφατα και εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Πρόκειται για την παραλιακή ζώνη ανάμεσα στο  ‘’ΑΚΤΙΟΝ’’ (πρώην δημοτική πλαζ) και τις ‘’Κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ’’, τα κτίρια δηλαδή που βρίσκονται στο ανατολικό και δυτικό άκρο του παραλιακού μετώπου αντίστοιχα. Ο σχεδιασμός βασίστηκε στην πρόθεση δημιουργίας μιας συνεχόμενης πορείας του πεζού και του ποδηλάτη , με στόχο μια ήπια επέμβαση φιλική προς το περιβάλλον. Επιπλέον στην περιοχή κατασκευάζεται οδός ήπιας κυκλοφορίας με μικτή χρήση (οδός με μικτή κυκλοφορία, όπου οι ποδηλάτες έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τα αυτοκίνητα, που θα κινούνται με μειωμένη ταχύτητα). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυνατότητα διέλευσης όλων των πολιτών και ιδιαίτερα πολιτών με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων, σε μια διαδρομή προσεγγίσιμη και ασφαλή, όπου θα υπάρχουν δάπεδα με ομαλές κλίσεις, χωρίς σκαλοπάτια, πρόβλεψη επαρκών θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ και κατάλληλη σήμανση. Οριοθετούνται επίσης χώροι στάσεις πεζών με παγκάκια, που θα περιβάλλονται από φύτευση και παρτέρια με θάμνους και δέντρα. Προβλέπονται ακόμη δυο χώροι στάθμευσης οχημάτων με διακεκριμένες θέσεις για οχήματα ατόμων με αναπηρίες, όπως και υπογειοποιημένοι κάδοι απορριμμάτων και ειδικές κατασκευές με εγκοπές για στάθμευση ποδηλάτων.
   Σε όλη την έκταση του έργου περιλαμβάνεται κατάλληλος φωτισμός μέσω στύλων φωτισμού, ενδοδαπέδιων φωτιστικών και κρυφού φωτισμού στα πετάσματα και τις καθιστικές επιφάνειες.
   Τα εγκαίνια του έργου ‘’Διάνοιξη και Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, έμπροσθεν Κ.Α.Α.Υ.’’ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, ώρα 12.00΄, από τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γ. Μαυρομάτη και τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

   Σχετικά ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για το Δήμο μας να παρευρίσκεται ο αξιότιμος Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. για να τελέσει τα εγκαίνια του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, ενός σπουδαίου έργου που ήταν χρόνιο αίτημα και προεκλογική δέσμευσή μας. Ένα έργο στολίδι, που δημιουργεί πλέον μια όαση αναψυχής και περιπάτου δίπλα στην ακτογραμμή, που αναμένεται να αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή». 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI