Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ .

Ψωμί Γάστρας.

Η αναγνώστρια μας κ.Φόνη Λόφτσαλη - Τσιάμα μας παρουσιάζει την συνταγή για το ψωμί γάστρας.Την ευχαριστούμε και δημοσιεύουμε την συνταγή για να το παρασκευάσετε και εσείς.

1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
680 γρ.νερο βρυσης ΟΧΙ ζεστο (εγω το μετραω στο μικρο μπουκαλακι του νερου λιγο λιγοτερο απο εναμιση μπουκαλακι ειναι τα 680 γρ.)
2 φακελάκια ξερή μαγιά-
1 κουτ.γλυκου ζαχαρη-
2 κουτ.γλυκου αλατι-4-5 κουταλιες σουπας λαδι..
Το ζυμωνουμε σε μια λεκανιτσα κανοντας μια μαλακη ζυμη χωρις να κολλαει(αν χρειαστει λιγο αλευρι παραπανω βαλτε αρκει να μην κολλαει)Το σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και το βαζουμε στο ψυγειο 12 ωρες ποτε λιγοτερο.
Μετα τις 12 ωρες το βγαζουμε και το χωριζουμε σε δυο κομματια.
Στο διαστημα αυτο βαζουμε τη γαστρα στο φουρνο να ζεσταθει καλα.βαζουμε το κομματι στο τραπεζι και απαλα κανουμε διπλωματα προς τα μεσα ριχνουμε λιγο αλευρακι στη γαστρα και βαζουμε το ψωμι με τα διπλωματα απο πανω ..
Το ψηνουμε στους 250 για μιση ωρα με κλειστο καπακι και αλλο ενα τεταρτο με ανοιχτο..μην βαλετε και τα δυο μαζι γιατι φουσκωνουν πολυ ενα- ενα..
Πανευκολο και γρηγορο.

==============================================

Φύλακας της καρδιάς το Ελληνικό ελαιόλαδο.!!


Το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, πλούσιο σε ελαιοκανθάλη, μπορεί να προστατέψει το καρδιαγγειακό σύστημα, σύμφωνα τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια και στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Gaea και το ίδρυμα Καπετάν Βασίλης.
Όπως ανέφεραν σε σημερινή ειδική εκδήλωση ο Προκόπιος Μαγιάτης αναπληρωτής καθηγητής και η Δρ. Ελένη Μέλλιου της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα περιέχουν ένα ευρύ φάσμα φυσικών συστατικών των οποίων η σχετική συγκέντρωση διαφέρει πάρα πολύ μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών ελιάς. Πολλές από αυτές τις χημικές ενώσεις έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενώ ο όρος «ολικές φαινόλες» ενός ελαίου είναι αποδεκτός ως μέτρο της αντιοξειδωτικής του ικανότητας, η «φαρμακευτική» του δράση μπορεί να προέρχεται από συγκεκριμένες ενώσεις. Ένα παράδειγμα είναι η ουσία ελαιοκανθάλη η οποία συνδέεται με την πιπεράτη αίσθηση στο λαιμό που προκαλείται από ορισμένα φρέσκα και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα.
Όπως εξήγησαν τα ελαιόλαδα που δοκιμάστηκαν, επιλέχθηκαν έτσι ώστε να έχουν την ίδια συγκέντρωση ολικών φαινολών, αλλά διαφορετική αναλογία δραστικών συστατικών ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης. Συγκεκριμένα, επιλέχθηκε ένα ελαιόλαδο με υψηλή ελαιοκανθάλη από ποικιλία Κορωνέικη από την περιοχή του ΠΟΠ Καλαμάτας, ένα ελαιόλαδο από ποικιλία Arbequina με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιασίνη και ένα λάδι ελέγχου που ήταν μεν εξαιρετικά παρθένο, με ισοδύναμη περιεκτικότητα σε ολικές φαινόλες, αλλά με μηδενική περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε όσους κατανάλωσαν το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η ελαιοκανθάλη συμπεριφέρθηκε σαν ένα φυσικό φάρμακο για την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.
«Η πρωτοπόρα αυτή μελέτη έδειξε πολύ σημαντικά ευρήματα και ανοίγει το δρόμο για την διενέργεια νέας εκτενέστερης μελέτης σε μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού ώστε να διερευνηθούν σε βάθος οι παράγοντες που καθιστούν ένα ελαιόλαδο να έχει φαρμακευτικές ιδιότητες», δήλωσε ο κ. Μαγιάτης που συντόνισε τη μελέτη. Από την πλευρά της η δρ. Ελένη Μέλλιου υπεύθυνη συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του κέντρου ελιάς του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, σημείωσε ότι «νέα εργαλεία όπως η μέθοδος NMR ή η μέθοδος Aristoleo, που έχουν ανακαλυφθεί στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, μπορούν με ακρίβεια να μετρήσουν το περιεχόμενο ενός λαδιού σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, είναι εξαιρετικά χρήσιμα για να ξεχωρίσουν τα ποιοτικά ελαιόλαδα με τις ισχυρότερες υγειοπροστατευτικές δράσεις». Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή ελαιολάδου με αγγειοπροστατευτικές ιδιότητες.
«Τα αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gaea Αρης Κεφαλογιάννης, «δικαιώνουν την πεποίθηση μας, ότι η ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου συναρτάται ευθέως με τα οφέλη στην υγεία. Ακόμα πιο σημαντική η ανακάλυψη ότι ένα υψηλής ποιότητας Ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ποικιλίας Κορωνέικη προσφέρει, έκτος από αξεπέραστη γαστρονομική απόλαυση, αποτελεσματική προστασία από τις θρομβώσεις και γενικά τις καρδιοπάθειες». «Η ποιότητα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για το ελληνικό ελαιόλαδο και πρέπει να στηριχθεί από όλους τους φορείς στην Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο Ξενοφών Κάππας, διευθυντής του ιδρύματος Καπετάν Βασίλη.πηγή
========================================================
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ.


Η αναγνώστρια μας κ. Φόνη Λόφτσαλη μας έστειλε την συνταγή για το μερεντόψωμο την οποία και σας παρουσιάζουμε ώστε να το φτιάξετε και εσείς.

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιου γάλα
5,5 κουταλια σούπας βούτυρο
8 gr μαγιά 
λιγο αλάτι 
400gr μερεντα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Ανακατευουμε το αλευρι τη ζαχαρη και τη μαγια (αν ειναι φρεσκια την διαλυουμε σε λιγο ζεστο νερο).
Ριχουμε στη μεση τα αυγα το γαλα και το βουτυρο λιωμενο.
Θελουμε να γινει μια μαλακη ζυμη που να μην κολλαει.
Την αφηνουμε κανενα μισαωρο σκεπασμενη λιγο να φουσκωσει .
Την χωριζουμε σε 4 ισες μπαλες και ξεκιναμε ανοιγουμε την πρωτη σε ενα στρογγυλο κομματι με τα χερια οχι πλαστη.
Το κομματι αυτο το βαζουμε επανω σε λαδοκολλα για να μπορεσουμε μετα να το σηκωσουμε και να το βαλουμε μεσα στο ταψι.
Πανω στο κομματι βαζουμε μερεντα την απλωνουμε αφηνοντας γυρω γυρω περιπου ενα ποντο χωρις μερεντα.
Ανοιγουμε δευτερο κομματι και το βαζουμε απο πανω και παλι μερεντα πατωντας τις ακρες να κολλησουν.
Τριτο κομματι τα ιδια και το τεταρτο απο πανω να κλεισουμε.
Το βαζουμε μεσα στο ταψι και παιρνουμε ενα σφηνοποτηρο  και το το τοποθετουμε στη μεση του κυκλου σαν οδηγο.
Μετα κοβεις με το μαχαιρι πρωτα σε σταυρο και βγαζεις 4 μεγαλα κομματια τα 4 τα κοβεις ξανα να γινουν 8 και τα 8 σε 16.
Ξεκιναμε και παρνουμε ενα κομματι και το στριφογυρναμε προς τα δεξια το αμεσως επομενο αριστερα και συνεχιζουμε.
Το αφηνουμε μιση ωριτσα και ψηνουμε στους 180 30 -35λ αναλογα τον φουρνο.

Καλή Επιτυχία

Ευχαριστούμε θερμά την αναγνώστρια μας για την συνταγή.!!

βίντεο 1ο


βίντεο 2ο
=======================================

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2016